fbpx
Натисни enter за търсене или ESC за затваряне
Blog thumbnail

Вторият сезон на сериала по БНТ – „Вина“ с премиера на 7 януари 2023

Вторият сезон на сериала по БНТ – „Вина“ с премиера на 7 януари 2023

Blog thumbnail ,

Вторият сезон на сериала ВИНА, продуциран от Българската национална телевизия – започва на 7 януари 2024 г. и ще се излъчва всяка неделя от 21:00 ч. по БНТ 1.

Първият сезон на „Вина“ бе заснет в Мелнишкия край, а сюжетът, играта на актьорите и винена нишка завладя хиляди почитатели на българските сериали и запали нови зрители за българското кино, а и вино. Обществената телевизия отново затвърди позицията си на водещ фактор във филмопроизводството у нас, а фактът, че виното и всички страсти около него са представени по блестящ начин, има и ще има благотворен ефект върху целия сектор.

"Надяваме се, че с продължението ще удовлетворим високите изисквания на аудиторията. За БНТ е важно да предоставя на зрителите качествени продукции, които да отговарят на съвременните художествени и кинематографични стандарти. Творческият екип и актьорският състав на „Вина“ работи усърдно за това и вярваме в успеха на втория сезон на сериала“, заяви Генералният директор на БНТ Емил Кошлуков.

Екип от професионалисти, влюбени във виното

Сериалът „Вина“ е с режисьор Виктор Божинов, сценаристи са Ваня Николова, Нели Димитрова и Екатерина Николова. Креативни продуценти на втори сезон са Виктор Божинов и Ваня Николова. Режисьор по монтажа е Нина Алтъпармакова, композитор е Петър Дундаков, оператори са Калоян Божилов и Георги Гвоздев. Художник-сценограф на съвременните епизоди е Самуил Ганев, а на епизодите в епоха – Росица Бакева. Изпълнителен продуцент е Надежда Цветкова.

Главните роли се изпълняват от Владимир Зомбори, Елена Телбис, Михаил Билалов, Параскева Джукелова, Кристина Верославова, Герасим Георгиев – Геро, Силвия Лулчева, Димитър Селенски, Климентина Фърцова и др. Сред изненадите във втория сезон на „Вина“ е участието на още любими актриси – Лилия Маравиля, Мая Бежанска и Милица Гладнишка. Главните роли в епизодите в епоха се изпълняват от Александър Хаджиангелов, Ева Данаилова, Изабела Иванова, Велислав Павлов, Фани Коларова, Петър Дочев, Каталин Старейшинска.

„Вина“, сезон 2: Ако искаш миналото да е различно от бъдещето, не забравяй миналото…

На хълма, от другата страна на „Маркова изба“, се готви да отвори вратите си нова винарна. Нейните собственици имат стара семейна история, която най-неочаквано се свързва с тази на винаря предприемач Марко Велчев. Но кой в действителност е Марко и как са се пресекли пътищата на тези две фамилии, които съдбата разпилява по различните краища на света, за да ги събере отново около един-единствен хълм?

Кои са реалните обекти на игралната площадка?

Както знаете „Маркова изба“ е Вила Мелник, а строящата се изба в новия сезон е действително изграждащата се в момента винарна AYA Estate Vineyards, която в сериала ще носи името „Алени хълмове“.

Лозята на Вила Мелник
Вила Мелник /в сериала - Маркова изба

Към сюжета са въвлечени и още няколко впечатляващи обекта. Във Вила Синтика и по-точно в ресторанта на хотелския комплекс ,се развиваха някои емблематични сцени в първия сезон на ВИНА. Там Михаил Билалов, в ролята на Андрей Бончев, често обядваше с адвоката си, както и това беше работното място на неговата любовница.

А сега какви ли сцени са заснети там? Само снимките от фейсбук страниците на Вила Синтика и ВИНА – ТВ сериал могат да ни загатнат за това.

Снимка: ВИНА - ТВ сериал
Вила Синтика

И през втори сезон ще пътуваме назад във времето… 100 години назад!

Вторият сезон на „Вина“ ще ни върне в миналото и по-точно през 1931 г. Какво се е случило тогава и как това се е отразило на следващите поколения, ще разберем съвсем скоро. За тази част от  филма са използвани удивителните автомобили от Музей за ретро автомобили Златен Рожен, в непосредствена близост до винарска изба Златен Рожен.

Дали това запознанство ще размъти водите в „Маркова изба“?! Сериалът „Вина“ по БНТ

За екипа на WineTours.bg всяка неделя ще е празник, защото ще се пренасяме в един безкрайно красив и вълнуващ винен регион, който разцъфва с качествения си винен туризъм с всяка една година. Вярваме, че от 7.01.24 мечтаещите да пътуват и да преоткриват виното ще бъдат още повече. Ако сте фен на сериала и на пътешествията, или познавате такъв, разгледайте нашите предложения по-долу.

ГЛЕДАЙТЕ ВТОРИ СЕЗОН НА СЕРИАЛА „ВИНА“ ОТ 7 ЯНУАРИ 2024 г. ВСЯКА НЕДЕЛЯ ОТ 21:00 ЧАСА ПО БНТ 1

Иска ли ви се и вие да дегустирате като професионалисти? Книгата която Марта с такъв интерес чете, ще ви помогне да овладеете винения речник и смело да поемете на винен тур. А най-лесния начин човек да допълва знанията си за виното е посещението на винарски изби.

Ако искате да пътешествате по стъпките на актьорите и да съпреживеете сцените от сериала ВИНА, разгледайте нашата специална категория „Локациите на сериала ВИНА“ и (си) подарете незабравимо преживяване в Мелнишкия край.

 

Оставяне на мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *