fbpx
Натисни enter за търсене или ESC за затваряне
Blog thumbnail

Празнуваме Дни на отворените врати във винарните от Североизток на 1-2 Юни 2024

Празнуваме Дни на отворените врати във винарните от Североизток на 1-2 Юни 2024

Blog thumbnail ,

Празнуваме Дни на отворените врати във винарните от Североизток 1-2 Юни 2024

Винарните от Североизток ви очакват за четвърта поредна година в живописния район между река Дунав, Черно море и старите български столици.

На 1ви и 2ри юни те отварят не само своите врати, но и  сърца и бутилки за винените любители в България. Тази година общо 17 винарни и 3 специални локации за дегустация на висококачествено българско вино ще бъдат отворени за посещение. По случая винарните са подготвили за своите гости изобилие от уникални български вина, нови реколти както и много приятни изненади и преживявания. Ще има и изцяло нови локации –  нови изби, нови дегустационни, заедно с малко познати до момента вина и докосващи сърцето истории. Гостите ще имат възможност да се запознаят едновременно с опитните енолози, които правят едни от най-добрите вина в страната, и също така с млади и талантливи специалисти, които влагат много емоция и страст в това да продължат семейните традиции и да съхранят и надградят винопроизводството. Богатството от исторически и природни забележителности в близост до всяка винарна само може да допълни невероятното преживяване.

Можете да планирате своето пътешествие, съчетавайки няколко винарни и забележителности според личните си предпочитания. 

Ето къде можете да осъществите своето вълнуващо вино пътешествие по време на Дни на отворените врати във винарните в Североизток
🍇 Около Велико Търново

– Винарска изба Драгошинов – (с. Нацовци на 15 км от Велико Търново) Вижте как се правят уникални вина с опит и вдъхновение в двора на семейната къща в близост до Килифаревски манастир. Не забравяйте да попитате за пелина!

Ако избата ви хареса и желаете да подарите ваучер за преживяване: Дегустация във Винарска изба Драгошинов край гр. Велико Търново

– Винарна Ялово – (с. Ялово на 15км от Велико Търново) В двора на старото училище ще научите за възраждането на вече почти изчезнали автентични български сортове както малко повече за тайните на винопроизводството.

Ако избата ви хареса и желаете да подарите ваучер за преживяване: Дегустация за двама на Old school wines край Велико Търново

Wine Tasting Center – Дегустационен център, със своя невероятен екип представя специална селекция от регионални вина не къде да е, а на точно на Самоводската чаршия -занаятчийската уличка във Велико Търново.

Ако избата ви хареса и желаете да подарите ваучер за преживяване: Дегустация за двама във Велико Търново

– Новите Лозя – в сърцето на Арбанашкото плато, ще откриете новия винен оазис. Отдайте се на усещането за  простор и свобода сред лозята, непосредствено до Лясковския манастир.

– Изба Марян – с. Марян само на 10 км от живописното възрожденско градче Елена, в малката семейна винарна ще бъдете посрещнати топло и със специално отношение, съчетано с прекрасно вино и сладкодумни истории.

Ако избата ви хареса и желаете да подарите ваучер за преживяване:Дегустация за двама в Марян

– Винарска изба Върбовка –  безспорно ще ви заразят със своя ентусиазъм, позитивизъм и визия за българското вино. За удобството на посетителите, дегустациите на семейната винарна ще се провеждат във магнетичния вино магазин Vino Veritas Велико Търново.

🍇Шумен-Провадия

– Винарска изба Царев брод – (с. Царев Брод на 5км от Шумен) Тук ще откриете вина за всеки вкус – пенливи, ароматни или пък отлежали, от автентични български сортове, както и десертни. Всичко това е съчетано с вкусна храна от местни производители и неизчерпаемо пролетно настроение.

Ако избата ви хареса и желаете да подарите ваучер за преживяване: Дегустация за двама в Царев Брод

– Салла Естейт – (с. Блъсково на 15 км от Провадия) Ще бъдете посрещнати в най-новата част от модерния комплекс на винарната, където ще откриете всичко необходимо за незабравимо вино преживяване и цялостно удоволствие за сетивата, както и безспорно вина с изключително внимание към детайла.

Ако избата ви хареса и желаете да подарите ваучер за преживяване: Винена дегустация за двама в Салла Естейт

– Винарна Жарава – носителите на наградата за дебют от класацията ДиВино топ 50 за 2023г., за първи път ще отворят врати на малката семейна винарна с. Ветрино, на 10км от Провадия– А какво ли ще откриете там? Със сигурност ще има много за опитване и за разказване!

– Вила Овчарово – (с. Овчарово) – Как се прави забележително българско вино  в земи съхранили в себе си хилядолетна история и традиции? Ще ни разкажат точно там, в непосредствена близост до старите български столици – Плиска, Велики Преслав.

🍇Силистра-Тутракан

– Младенова изба – в китното дунавско градче Тутракан, избата вплита във вината си максимално даденостите на тероара в близост до голямата река – преоткрийте ги с новата им реколта.

– Винарска изба Опрев – (с. Добротица, на 15км от Силистра и резервата Сребърна) Тук ще откриете непокътната природа, гостоприемство и традиции, на които да се насладите с чаша вино в ръка, в уютната обстановка на къща за гости част от винарната.

– Пинк Пеликан и Винарска изба Кайнарджа – движещата сила и на двата проекта – братя Боеви, ще ви очакват през уикенда на фермерския базар – в центъра на Силистра пл. Свобода, тъй като избата е в процес на ремонт и към момента не е отворена за посещение. Какво по хубаво място да вкусите от истинските дарове на добруджанските земи.

С обновената карта за вино туризъм в Североизточна България можете да откриете лесно всички локации и да планирате своето вино пътешествие. Тя е резултат от ползотворната съвместна работа и сътрудничеството между производителите в района и желанието им да покажат на хората огромния потенциал на местното производство на вино, в съчетание с много допълнителни туристически възможности, богата история, вкусна храна и разкошна природа. Картата е достъпна в специализирани магазини за българско вино, вино барове в София  и туристическите информационни центрове във Варна, Велико Търново, Шумен, Русе, както и във всяка една локация част от проекта.

Съберете печатите в картата и станете Покорител на винения Североизток, като за най-запалените вино любители ще има и награди, които скоро ще бъдат обявени на Facebook страницата на събитието.

Ние от Winetours Bulgaria също сме насреща за да ви помогнем в организирането на винените приключение с резервация за определена изба или с полезна информация свързана с региона. Разгледайте всичките ни оферти за винени преживявания в Дунавската равнина и Черноморската област на нашия сайт shop.winetours.bg.

Сподели с приятели!

Оставяне на мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *