fbpx
Натисни enter за търсене или ESC за затваряне
Blog thumbnail

Как и къде да празуваме началото на гроздобер 2023

Как и къде да празуваме началото на гроздобер 2023

Blog thumbnail ,

Къде и как ще се празнува гроздобер 2023?

Началото на гроздоберната кампания винаги е предизвиквала еуфория както за самите производители, така и за винените ценители и туристи. Докато за едните е най-важният момент от годината и свързан с безсънни нощи, много работа и емоции, за другите е повод да бъдат поне за миг съпричастни с труда на винарите и да празнуват по един по-различен, динамичен и донякъде магичен начин. Макар тази година да е изключително предизвикателна и не толкова благодатна, няколко винарски изби отварят врати и ви канят да празнувате с тях ГРОЗДОБЕР 2023.

 

Ето как и къде тази година можете да празнувате с вино: 

Есен на звездата - Винен фест Южен Сакар 4 х 4

За втора поредна година винарите от Южен Сакар организират празник, посветен на гроздобера във винарска изба Малката Звезда. Събитието е третия сезонен фестивал в Сакар за 2023 г., а това издание ще е изпълнено с ритуален гроздобер и мачкане на гроздето, много дегустации и вкусна храна на открито. Така както гроздоберът е динамичен процес, така и музиката на фестивала ще е енергизираща. Рок звездата Тома Здравков, както и най-добрите музиканти сред винарите и най-добрите винари сред музикантите – група „Акциз“, ще звучат магнетично в двата фестивални дни.
Българско дружество за защита на птиците BirdLife Bulgaria ще разкажат повече за работата си по опазване на птиците в района на Сакар и за интересните видове птици, които могат да се срещнат тук. Ще имат занимания за малките, както и щанд, където всеки може да намери техните артикули. Фестивалът е двудневен – 1-ви и 2-ри септември, а повече информация за програмата и билети можете да намерите в линка по-долу. 

Свържете се с нас, за да получите своя промокод за отстъпка от двудневния фестивал.

Гроздобер в Лозеница Естейт

Представете си изгрева над лозята в Мелнишко, красивата гледка в Лозеница Естейт, която Ви заобикаля от седемте планини, шума на трактора и разказите на гроздоберачите! Лозеница Естейт дава възможност на винолюбителите да се включат в процеса на брането на виненото грозде и да се наслядат на цялата тази красота. 
Локацията на Лозеница Естейт е в един от най-красивите лозарски райони в България – Мелнишкия, между с Хотово и с. Лозеница. Винен проект, който стартита през 2018 г. с малки, но смели стъпки и планове да стане забележителен винарски комплекс. 
Периодът, в който можете да се включите в гроздобера е от 19 до 23 септември, а повече информация и билети можете да откриете в линка по-долу:

Парти на открито в Златен Рожен - дегустация на вино и грозде

В програмата на Златен Рожен е вплетено традиционното и модерното! Канят ви на фермерски пазар пред избата, докато самите те приготвят изкусни винени коктейли на открито край беседката. Ще разпуснете докато рисувате и дегустирате вино в дегустационната, а жаждата ви за знания ще утолят с дегустация на различни сортове грозде заедно със съответните едносортови вина. Датите за 23 и 24 септември от 12:30 до 18:00 ч. 

Цялата програма и цените за участия можете да намерите в събитието им във  facebook.

Гроздобер в Либера Естейт vol.2

По време на събитието сред лозята на Либера Естейт край с. Хотово, Мелнишко всеки от гостите ще може лично да се включи в гроздобера на 22.09 и 23.09 от 10.00 часа. Ще имате възможността да опитате всичките им вина на чаша и бутилка, както и да бъдете част от 2 авторски четиристепенни вечери с шеф Венци Илиев и Ева Маринова от Вино и тапас ❤️

Още изкушения: 
– вкусни обедни предложения, приготвени на място с много отдаденост
– музика, песни и настроение под открито небе
Събитието е без вход! Заплаща се само консумацията на вино и храна на място, а повече за това предложение можете да разберете от събитието им във Facebook. 

Гроздобер в Рупел

С дъх на огнена есен и натежали гроздове, узрели под южното слънце, винарска изба Рупел ви канят на ГРОЗДОБЕР сред лозята им в с. Долно Спанчево.
Датите са 22, 23 и 24 септември 2023 , а мястото е познато – Винарска изба Рупел.
Ще имате възможност да се включите в гроздобера и в древен ритуал по мачкане на грозде! Очакват ви много приятни винени дегустации, посещение на избата, музика, танци, изкуство и още много изненади и награди !

Събитието е без вход, а дегустациите се заплащат на място според избраните пакети !

Повече информация за програмата в различните дни можете да откриете в профила на избата във Facebook.

Празнувайте с българско вино! Празнувайте гроздобера и бъдете част от него! Сигурни сме, че така вината от реколта 2023 ще ви бъдат по-ароматни, по-вкусни и по-специални.

Оставяне на мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *