fbpx
Натисни enter за търсене или ESC за затваряне
Blog thumbnail

Екстремен винен тур “ Южен Сакар 4х4″

Екстремен винен тур “ Южен Сакар 4х4″

Blog thumbnail

Екстремен винен тур в Южен Сакар! Това със сигурност е нещо ново и само за най-запалените винени любители. Не се притеснявайте, няма да се придвижваме с джип, а с комфортен микробус на фирма “Торре Травел”, за което са се погрижили организаторите на тура. Това са 4-те семейни избиВила Басареа, Винарна Братанов, Малката звезда, Шато Коларово, които ще ни предложат по 4 вина за дегустация, придружени с местни деликатеси и със сигурност с много впечатления, знания и положителни емоции. Ако се питате кое е екстремното в случая, то отговора е, че всчико това ще бъде в рамките на един ден!

Датата на тура е 10 септември.

Побързайте, защото местата са ограничени, а предложението е доста интересно.

Турът е само част от програмата, която винарите в Южен Сакар са ни подготвили. Още от събота (9 септември) ще може да опитваме вина и местни специалитети, както и да присъстваме на ритуалното откриване на гроздобера в парк „Дамяна“ в Харманли. Всичко това е в рамките на фестивала „На хармана“ (9-10 септември), който обещава да бъде доста интересен. Повече може да прочетете тук, както и да следите Facebook страницата на фестивала.

festival-na-harmana-winetours.bg

Специалната пакетна цена за винен тур „Южен Сакар 4х4“ на човек: 25 лв. (вместо 60 лв.) Специалната цена е валидна само по време на фестивал „На Хармана“.

Цената включва: транспорт с микробус и водач, дегустация на общо 16 вина, вода, хляб, местни деликатеси, подробни беседи във всяка изба и уникалната възможност да усетите тръпката от правенето на вино. Всички участници в тура ще получат преференциални условия за покупка на вино от избите.

 

Програма:

9.30 – тръгване от паркинга до хотел “Хеброс” (зад Била) Ще посетим очарователния параклис “св. Трифон“ във вилната зона на Харманли. Гостите ще запалят свещички за берекет, ще  получат обща информация за района и лозаро-винарските му традиции, ще видят от високо къде е Южен Сакар и къде Източни Родопи, както и каква е разликата между тях…

10.15   Придвижване до първата изба (5 км)

10.30 – 11.45  Дегустация на 4 вина във “Вила Басареа”

11.45 – 11.55  Пешеходен преход до следващата изба (500 м.)

12.00 – 13.15  Дегустация на 4 вина във “Винарна Братанов”

13.15 – отпътуване към с. Коларово (10 км)

По пътя ще спрем на лозе, за да опитаме кое грозде е узряло. Възможно е дори да помогнем в гроздобера!

14.00 – 15.15  Дегустация на 4 вина в “Малката звезда”

15.15  Придвижване до четвъртата изба (4 км)

15.30 – 16.45 Дегустация на 4 вина в “Шато Коларово”

17.00 ч. Връщане в Харманли

Включването в тура е само с предварителна заявка на e-mail: winesofsakar@gmail.com или на 0888 566 438 – Таня Аврамова;

0887 714 586 – Румяна Братанова

За още по-екстремните от вас, които иската да посветят и други уикенди на виното през идния месец, ето няколко идеи за винен тур през септември.

Тази статия ви харесва?

  • Последвайте ни във Facebook за още винени приключения!
  • Aбонирайте за най-новите предложения и статии тук.

 

Оставяне на мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *