fbpx
Натисни enter за търсене или ESC за затваряне
Blog thumbnail

Дегустация и Церемония за наградите DiVino TOP 50 за 2022

Дегустация и Церемония за наградите DiVino TOP 50 за 2022

Blog thumbnail

Дегустация и Церемония за наградите DiVino TOP 50 за 2022

За втора поредна година, на 11 март 2023, събота, ще се проведе специално събитие – отворена за любителите дегустация на TOP 50 Най-добрите български вина, оценени и класирани от дегустационния екип на DiVino и празнична церемония по награждаването на вината-победители в различните категории. 

Събитието е единствена и ценна възможност да бъдат опитани заедно всички великолепни български вина от DiVino TOP селекцията за 2022 – при това представени от своите създатели.

Дегустацията е целодневна, от 12:00 до 21:00 часа. Мястото е елегантната зала „Васил Левски“ на хотел Hyatt Regency в София.

По време на дегустацията и паралелно с нея от 14:00 до 17:00 часа ще се проведе празничната церемония за наградите на DiVino в различните категории!

       

Присъстващите първи ще научат кои са вината от DiVino TOP 10, кое вино е #1 за 2022, кои вина ще получат награда във всяка от категориите.

Тази година преди събитието на 11 март ще бъде оповестена цялата селекция от 50-те най-добри български вина, но без конкретните места в класацията.

Идеята на DiVino TOP 50 е да отличи и отдаде заслуженото на онези производители, които не пестят усилия, умения и всеотдайност, за да издигат българското вино на световно ниво.

Празничното събитие има за цел да демонстрира високата класа на българското вино и да отрази бурното развитие, което винопроизводството и винената култура в България претърпяха през последните години. Събитието акцентира върху най-привлекателната и интересна страна на виното, върху способността му да предизвиква сетивата, да провокира размисъл и да доставя удоволствие.

       

За 12-а поредна година дегустационният екип на DiVino определя DiVino TOP 50 на българските вина на базата на редовни дегустации през цялата година. Класацията отразява качеството на българските вина и актуалната пазарна реалност във винения бранш у нас. Как се определят селекциите DiVino TOP 50, DiVino TOP 10 от лимитирани серии и победителите в отделните категории, може да видите на top50.divino.bg/pravilata/.

Събитието DiVino TOP 50 включва:

  • възможностда се дегустират вината от TOP 50 за 2022 година, от TOP 10 на лимитирани серии и всички други наградени вина.
  • присъствие на празничната церемония по награждаването на вината победители в класацията и в отделните категории, на която те за пръв път ще бъдат разкрити и обявени.

Гарантирани са ви интересни дегустации, срещи със създатели на вината от TOP 50, със съмишленици и приятели, приятна атмосфера, интересен музикален и видео фон или накратко – вдъхновяващо запознанство с най-добрите български вина за 2022.

     

Посетителите ще имат възможност и да купят вина от TOP 50, благодарение на специално изградения за случая магазин CasaVino.

Мястото на събитието:  хотел Hyatt Regency, София, пл. Васил Левски
Дата: 11 март 2023, от 12:00 до 21:00 часа
Билети ще намерите на www.vintageclub.bgeventim.bgbilet.bgcasavino.bg и на място в магазините на Casavino и във винения бар Wine Generator на ул. Рачо Димчев 8 в столицата.

Генерален спонсор на събитието DiVino TOP 50 е Mastercard, а спонсори са myPOS, JTI, Acqua Panna & S.Pellegrino.

 

Оставяне на мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *