fbpx
Натисни enter за търсене или ESC за затваряне
Blog thumbnail

DiVino.Taste2016 показва, че виното е за всички!

DiVino.Taste2016 показва, че виното е за всички!

Blog thumbnail

Начинаещи или винени познавачи, търсещи нещо ново или с по-задълбочено отношение към виното, Divino.Taste e за всички вас! Това е посланието на програмата от майсторски класове и лекции на шестото издание на форумът за българско вино.

Програма

Програмата на DiVino.Taste2016 в събота, 19 ноември, 10:30  започва с Училище по дегустация. Ако имате желание да надникнете отвъд сложните на пръв поглед думи и ритуали, започнете именно с тази лекция, водена от Вили Гълъбова.

Ретроспекция на реколта 2010 ще направят Светлана Славова от Александра Естейт и Николай Далаков от Бетър Халф в събота, 19 ноември, 16:15 – 18:15 часа.  Какво е значението и прочита  на тази реколта ще разберем  чрез дегустация на едни от най-добрите вина.

Френският тероар

Ако с виното отдавна сте на ти, то неведнъж сте се интересували от неговия проиход и вероятно не веднъж той е бил повод за пътуване. В търсене на значимостта на географското наименование може да отскочите с Яна Петкова до едни от най-прочутите винарски райони в света – Шабли и Лоара. С какво се отличават техните вина и защо са толкова известни? Именно връзката между сортовете и характерните белези на дадено място се описва с непреведимата френска дума тероар (terroir), а Яна Петкова е сред най-добрите познавачи у нас на френските вина.

Шестото издание на DiVino.Taste2016 се провежда от 18 до 20 ноември в зала 3 на НДК в София.

Билети за най-големия форум на българското вино може да се закупят онлайн на vintageclub.bg

Всеки закупен билет за майсторски клас дава право на достъп до събитието DiVino.Taste2016 и за трите дни.

Вижте пълната програма на DiVino.Taste2016

divino-taste-2016

Тази статия ви харесва?

  • Последвайте ни във Facebook за още винени новини!
  • Aбонирайте за най-новите предложения и статии тук.

Оставяне на мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *