fbpx
Натисни enter за търсене или ESC за затваряне
Blog thumbnail

DiVino.Taste2016 показва, че виното е за всички!

DiVino.Taste2016 показва, че виното е за всички!

Blog thumbnail

Начинаещи или винени познавачи, търсещи нещо ново или с по-задълбочено отношение към виното, Divino.Taste e за всички вас! Това е посланието на програмата от майсторски класове и лекции на шестото издание на форумът за българско вино.

Програма

Програмата на DiVino.Taste2016 в събота, 19 ноември, 10:30  започва с Училище по дегустация. Ако имате желание да надникнете отвъд сложните на пръв поглед думи и ритуали, започнете именно с тази лекция, водена от Вили Гълъбова.

Ретроспекция на реколта 2010 ще направят Светлана Славова от Александра Естейт и Николай Далаков от Бетър Халф в събота, 19 ноември, 16:15 – 18:15 часа.  Какво е значението и прочита  на тази реколта ще разберем  чрез дегустация на едни от най-добрите вина.

Френският тероар

Ако с виното отдавна сте на ти, то неведнъж сте се интересували от неговия проиход и вероятно не веднъж той е бил повод за пътуване. В търсене на значимостта на географското наименование може да отскочите с Яна Петкова до едни от най-прочутите винарски райони в света – Шабли и Лоара. С какво се отличават техните вина и защо са толкова известни? Именно връзката между сортовете и характерните белези на дадено място се описва с непреведимата френска дума тероар (terroir), а Яна Петкова е сред най-добрите познавачи у нас на френските вина.

Шестото издание на DiVino.Taste2016 се провежда от 18 до 20 ноември в зала 3 на НДК в София.

Билети за най-големия форум на българското вино може да се закупят онлайн на vintageclub.bg

Всеки закупен билет за майсторски клас дава право на достъп до събитието DiVino.Taste2016 и за трите дни.

Вижте пълната програма на DiVino.Taste2016

divino-taste-2016

Тази статия ви харесва?

  • Последвайте ни във Facebook за още винени новини!
  • Aбонирайте за най-новите предложения и статии тук.

За автора

Създател на платформата за винен туризъм winetours.bg.

Сертифициран винен специалист (WSET Level 3)

Оставяне на мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *