fbpx
Натисни enter за търсене или ESC за затваряне
Blog thumbnail

DiVino.Taste 2017

DiVino.Taste 2017

Blog thumbnail

Заедно с изложбената част и тази година, DiVino.Taste ще предложи богата програма от майсторски класове и лекции. Ще бъдат представени известни винарски региони, като Бургундия и Шампан във Франция, както и по-слабо познатата Унгария. Посетителите ще могат да се докоснат и до един град у нас, дал името си на винен сорт, а и нещо повече – Мелник. По време на майсторския клас Мелник – град, сорт или винена икона, Вили Гълъбова от екипа на DiVino ще разкрие красивото лице на този великолепен български сорт.

Прегледът на реколтата и селекцията от топ български вина ще води сертифицираният WSET преподавател и сомелиер Александър Скорчев.

Винените ценители ще имат възможност да опитат всичките 10 вина от челото на класацията в един майсторски клас, който традиционно се модерира от Юлия Костадинова от DiVino. Заедно с най-добрите 10 вина на България, публиката на DiVino.Taste ще се запознае лично и с техните създатели, които ще ги представят по време на дегустацията.

Да представи прочутото порто, у нас пристига португалецът Пауло Ръсел Пинто от Института за вината на Порто и Доуро по време на майсторския клас ПОРТО – ДРУГОТО ИМЕ НА СЪВЪРШЕНСТВОТО.

 

Тазгодишното издание на DiVino.Taste отправя един по-задълбочен поглед към унгарските вина, заедно с Агнеш Немет (дългогодишен издател и организатор на списанието и изложението VinCE в Будапеща) по време на майсторския клас УНГАРИЯ – МАЛКО ПОЗНАТА И МНОГО НЕОЧАКВАНA

За DiVino.Taste 2017 в София пристига и Алберто Дзенато – собственик на Zenato и второ поколение уайнмейкър. По време на майсторския клас С ДУША ОТ ЛУГАНА И СЪРЦЕ ВЪВ ВАЛПОЛИЧЕЛА ще се запознаем отблизо с със сортове като требиано ди Лугана, корвина, рондинела и оселета, както и с ненадминатото амароне Дзенато.

 

Билети могат да бъдат закупени за един, два или всичките три дни на за изложението. Майсторските класове са с билети, а закупилите поне един майсторски клас или лекция имат достъп и до изложението за трите дни. форум на българското вино се провежда от 17 до 19 ноември 2017 г. в НДК, София. Пълна програма на DiVino.Taste може да намерите на https://taste.divino.bg/.

Билети за събитието или майсторските класове може да закупите тук: https://www.vintageclub.bg/category/sabitia-37

Оставяне на мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *