fbpx
Натисни enter за търсене или ESC за затваряне
Blog thumbnail

Discover.Vino представя вината на Бордо и Долината на Рона!

Discover.Vino представя вината на Бордо и Долината на Рона!

Blog thumbnail

Discover.Vino е поредицата от събития, организирана от Divino, която популяризира вина от различни световни региони. Следващото издание е на 20 октомври и е посветено на Бордо и Долината на Рона.

Месец преди началото на най-големия форум за българско вино, срещата с прочутите френски области представлява най-добрата подготовка за DiVino.Taste 2016!

Двата района са толкова сложни и богати, че е невъзможно да се опознаят само със „сухи” тренировки. Ние няма да пропуснем тази възможност да се докоснем до толкова емблематични вина на едно място.

Кога и къде?

Кога: на 20 октомври, от 15.00 до 21.00 часа,

Къде: в пространството пред VintageClub – магазин за вкусове и аромати (Софарма Бизнес Тауърс, търговски център, етаж 2)

Бордо и Рона са две много различни френски области, но има нещо, което ги свързва: и двете са дали едни от най-добрите вина на света! От една страна Бордо е най-прочутият винарски район на планетата и най-голямата област за вина с контролирано наименование за произход, със своите прочути Мерло, Каберне Совиньон, Каберне Фран, Пети Вердо, Малбек, а от друга  Долината на Рона със своята емблематична Сира от Северна Рона и многообразието от сортове от Южна Рона. Апелации като Шатоньоф дьо Пап, Ермитаж, Кот Роти едва ли могат да оставят безразличен всеки любител на виното.

С това френските тероари далеч не се изчерпват за тази година. Срещи с вината от Франция предлага и програмата на DiVino.Taste 2016! По време на изложението от 18 до 20 ноември Яна Петкова ще ви представи със специално подбрани вина едни от най-великите тероари на света – Шабли и Долината на Лоара.

По време на Discover.Vino Бордо и Рона в магазин VintageClub ще се продават всички вина от събитието на преференциални цени.

Билети може да закупите онлайн на цена 10лева или на място на събитието, цена 12 лева.

Оставяне на мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *