fbpx
Натисни enter за търсене или ESC за затваряне
BIWCF

В очакване на осмия Балкански международен винен конкурс и фестивал (BIWCF)

В очакване на осмия Балкански международен винен конкурс и фестивал (BIWCF)

BIWCF

Балканският международен винен конкурс и фестивал (Balkans International Wine Competition and Festival – BIWCF) отваря врати за осми пореден път. Това издание ще се отличава с нова локация на открито, в самото сърце на София – пред Националния дворец на културата.

200 винарски изби от Балканите ще бъдат на фокуса на световната винена общност, а над 800 вина ще могат да бъдат опитани от софиянци и гости на града.


Кога: 7-9 юни 2019
Къде: София – пред НДК

Освен дегустация на балкански вина, посетителите на фестивала ще могат да вземат участие в майсторски класове, да рисуват с вино, да се насладят на музика на живо, stand up комедианти, да намерят вдъхновение във фестивалната книжарница и магазин, както и много други изненади.

Международно жури

По време на традиционния конкурс (5-7 юни) престижно международно жури ще избере най-добрите вина на Балканите.

Вината в Конкурса ще бъдат оценявани от четирима носители на званието Master of Wine (MW), най-престижното сред винените експерти. Председател на журито ще бъде първият MW на Балканите Константинос Лазаракис, а сред членовете са граф Джон Умберто Салви МW (Великобритания/Франция), сочен за един от най-добрите специалисти на Бордо вината в света, Бевърли Табрън MW (Великобритания), Род Смит MW (Великобритания/Франция), Дарел Джоузеф (САЩ), Игор Лукович (Сърбия) и не на последно място силната българска част в журито в лицето на Ясен Захариев от Дивино, Вили Гълъбова от Дивино, Цвета Тановска  и Катя Йончева, издатели на винен каталог за българските вина.

Отличиятана наградените изби ще бъдат връчени на специална официална церемония в хотел“Хилтън” на 7 юни, известна като “Балкански винени Оскари”.

Повече инфомация вижте тук или следете Facebook страницата на Фестивала. 

Не пропускайте този фестивал!

Оставяне на мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *