fbpx
Натисни enter за търсене или ESC за затваряне
BIWCF

В очакване на осмия Балкански международен винен конкурс и фестивал (BIWCF)

В очакване на осмия Балкански международен винен конкурс и фестивал (BIWCF)

BIWCF

Балканският международен винен конкурс и фестивал (Balkans International Wine Competition and Festival – BIWCF) отваря врати за осми пореден път. Това издание ще се отличава с нова локация на открито, в самото сърце на София – пред Националния дворец на културата.

200 винарски изби от Балканите ще бъдат на фокуса на световната винена общност, а над 800 вина ще могат да бъдат опитани от софиянци и гости на града.


Кога: 7-9 юни 2019
Къде: София – пред НДК

Освен дегустация на балкански вина, посетителите на фестивала ще могат да вземат участие в майсторски класове, да рисуват с вино, да се насладят на музика на живо, stand up комедианти, да намерят вдъхновение във фестивалната книжарница и магазин, както и много други изненади.

Международно жури

По време на традиционния конкурс (5-7 юни) престижно международно жури ще избере най-добрите вина на Балканите.

Вината в Конкурса ще бъдат оценявани от четирима носители на званието Master of Wine (MW), най-престижното сред винените експерти. Председател на журито ще бъде първият MW на Балканите Константинос Лазаракис, а сред членовете са граф Джон Умберто Салви МW (Великобритания/Франция), сочен за един от най-добрите специалисти на Бордо вината в света, Бевърли Табрън MW (Великобритания), Род Смит MW (Великобритания/Франция), Дарел Джоузеф (САЩ), Игор Лукович (Сърбия) и не на последно място силната българска част в журито в лицето на Ясен Захариев от Дивино, Вили Гълъбова от Дивино, Цвета Тановска  и Катя Йончева, издатели на винен каталог за българските вина.

Отличиятана наградените изби ще бъдат връчени на специална официална церемония в хотел“Хилтън” на 7 юни, известна като “Балкански винени Оскари”.

Повече инфомация вижте тук или следете Facebook страницата на Фестивала. 

Не пропускайте този фестивал!

Оставяне на мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.