fbpx
Натисни enter за търсене или ESC за затваряне
Ключови думи
Кога
Гости

Търсене по винарски райони

Търсите места за дегустация на вино само в определен регион? Тук ще намерите всички обекти, които може да включите във вашия винен тур.

Struma-Valley

Долината на Струма

10 Винарни

Долината на Струма В този район са включени югозападните части от страната. По размери не е голям, но притежава специфични климатични особености, приближаващи го до средиземноморските области. По долината на река Струма се отглеждат местният сорт широка мелнишка лоза, мелник 55, мелнишки рубин, сандански мискет и международните – каберне совиньон, мерло, сира и други.  Обекти Златен

Danube-Lowland

Дунавска равнина

11 Винарни

Дунавска равнина Севернобългарският район се характеризира с умерено-континентален климат с горещо лято и голямо количество слънчеви дни. Обхваща централната и западната част на Дунавската равнина, южния бряг на Дунав и прилежащите му райони. Разпространени са сортовете Мускат отонел, Гъмза, Каберне совиньон, Мерло, Шардоне, Алиготе, Памид и други. Тук се произвеждат сухи бели вина, пенливи вина по

rose valley - winetours.bg

Розова долина

4 Винарни

Розова долина Подбалканският район се разпростира на юг от Стара планина и има два подрайона – Източен и Западен. По южните склонове на Стара планина и в долината между нея и Средна гора се отглеждат основно сортовете Червен Мискет, Ризлинг, Ркацители, Каберне совиньон и Мерло. Тук се произвеждат повече бели сухи вина, отколкото червени. Тези от

братанови сакар и източни родопи

Сакар и Източни Родопи

10 Винарни

Сакар и Източни Родопи Територията по поречието на долното теение на р. Марица, сгушена между Източни Родопи на запад и  планина Сакар на изток съвсем заслужено може да бъде отделена като самостоятелна и значима единица в българското вино. Това е един от регионите, в който лозарството и винарството се развиват най-бързо, с разнообразни и отлични

тракийска низина

Тракийска низина

15 Винарни

Тракийска низина В Южнобългарския район климатът е умерено-континентален с добро разпределение на валежите през целия вегетационен период. Включва централните части на Тракийската низина и части от Сакар. В този район са концентрирани повечето от червените сортове грозде. Местните сортове, характерни за този винен регион са Мавруд, Рубин, Памид и Червен Мискет. Отглеждат се още Мерло,

Черноморски регион

Черноморски регион

11 Винарни

Черноморски регион Eсента е топла и продължителна, което е много благоприятно за натрупването на достатъчно захари за получаването на фини бели вина. В този район са концентрирани като площ около половината от белите сортове. Преобладават Совиньон Блан, Шардоне, Димят, Ризлинг, Юни блан, Мускат Отонел, Траминер. Обекти $1 Винарска изба Бойар 30.09.2019 0 ревюта дни $1 Dives

Места на фокус

Разгледайте нашите най-популярни винени обекти

Рупел

Винарни 5 1 ревю дни

Златен Рожен

Винарни с хотел 5 4 ревюта дни

Страцин

Винарни 5 1 ревю дни

Искаш ли незабравимо винено преживяване?

Открий и избери

дегустация, винен тур, събитие или винен уикенд

Резервирай бързо и лесно с нас

Получавате отговор до 24 часа и пълно съдействие за организация на незабравимо винено преживяване

Посети и се наслади на преживяването

Пътувай и учи за виното, запознай се с производителите, научи тяхната история, опознай региона и дегустирай вина

Винени уикенди

Винен уикенд в Uva Nestum Wine & SPA

Прекарайте един незабравим винен уикденд в Долината на Места.

Винен уикенд в Заара Естейт

Zaara Estate е бутиков винен и СПА комплекс, разположена над село Главан, в прегръдката на Сакар планина.

Градски винени изкушения

Пешеходна винена разходка в центъра на София

Подарете си пешеходна винена разходка в центъра на София, в чаровната и компетентна компания на винения специалист и основател на Sofia Wine Walk

Дегустация за двама във Велико Търново

Впуснете се в приключение по Долината на Струма, комбинация от винени дегустации в 2 винарски изби, вело тур с гид между тях и наем на велосипеди за прехода.

Самостоятелен винен тур за два дни

Подари винено преживяване от shop.winetours.bg

В нашия онлайн магазин ще намерите над 50 идеи за винолюбители, които може да подарите под като ваучер с валидност 1 година! Уикенд във винен и спа комплекс, винена дегустация, гурме преживявания и още много изкушенияви ви очакват на shop.winetours.bg. Поднесете ваучера с луксозна кутия + винен журнал и професионален тирбушон.

Винен тиймбилдинг

Винени приключения за целия екип

Групови, образователни и развлекателни игри за всеки сезон от годината. Някои от тях добре познати като "Направи си собствен бленд", "Как да дегустирам вино", "Съчетаване на вино с храна" и други креативни идеи, ангажиращи физическата и умствената активност на екипа.

Сляпа дегустация и Сензорика- винени игри във Велико Търново

Топопете се в тайните на дегустацията на вино, представена по-изключително забавен, интересен и професионален начин във Винен дегустационен център в туристическия център на Велико Търново!
ексклузивно

Виртуални дегустации

Онлайн дегустация + обучение

Съберете екипа, приятелите или семейството пред екрана с няколко чаши вино и нашата обучителна дегустация

Онлайн курс за вино

Изберете тематичен винен курс и подарете емоция и знания на вашият екип

Дегустационен комплект

Журнал за пътуващия винолюбител

Винен Журнал

Твоят дегустационен бележник, с който лесно и бързо да водиш записки по време на винени събития и турове.

Последно от блога ни

Последно от блога ни

Споделено от винолюбители

Симона Стефанова
Симона Стефанова
Винен уикенд в Заара Естейт
Read More
Бих искала сърдечно да благодаря за подкрепата в организирането на тези два вълшебни дни. Мястото е страхотно, храната и обслужването великолепни. Със сигурност ще се върнем отново, а с Вас ще държим връзка за последващи винени преживявания.
Ива Каменова
Ива Каменова
пъръчка на подаръчен ваучер
Read More
Много съм доволна от изключително милото и бързо обслужване. Постарали сте се да съберете на едно място възможностите и това ме улесни много в избора. Още веднъж благодаря!
Maria Pepeldjiyska
Maria Pepeldjiyska
Винен тур 4х4
Read More
И аз съм изключително впечатлена от това опияняващо събитие - перфектна организация, сърцати домакини, изключителна храна, пивки и уникални вина, танци и веселба, абсолютно гурме за душата и небцето! Огромно БЛАГОДАРЯ!
Tatyana Iwanowa
Tatyana Iwanowa
Винен тур 4х4
Read More
Преживяването наистина беше изключително приятно!Бих го повторила с удоволствие!
Мария и Николай
Мария и Николай
Винен тур в Мелнишко (self-guided)
Read More
Благодаря ви за организацията на винения тур в Долината на Струма. Прекарахме няколко чудесни дни в района на Мелник. Във винарските изби ни посрещнаха и ни показаха много неща въпреки ,че в момента тече гроздобера. Избите бяха разпределени през трите дни и това ни позволи да усетим по-доре вината и мястото. По наше мнение посещението на повече от две винарни на ден щеше да предизвика объркаве във нас и впечатленията ни. Ще разчитаме на вашето съдействие и при следащите ни винени приключения.
Йелиз Желва
Йелиз Желва
Винен уикенд в Седем поколения + винена вечеря
Read More
Изключително доволни сме от всичко - стаята беше с чудесна гледка, леглото много удобно. Вечерята беше много обилна, храната много вкусна и прясно приготвена, благодарни сме и за съобразителността относно избора ни на месо за основното ястие. Не на последно място - виното, което също беше в обилни количества и на много високо ниво, взехме си не едно а две кашончета за вкъщи, тъй като сме ценители. Със сигурност ще посетим мястото отново и го препоръчахме на близки и приятели. Благодаря!
Моника Димитрова
Моника Димитрова
Настаняване във Вила Юстина
Read More
Обърнах се към Winetours с молба да ми помогнат да организирам мечтаното винено преживяване за тридесетия ми рожден ден в много кратък срок. Те се справиха страхотно, въпреки трудностите и малкото време. Провериха много винарски изби и в крайна сметка успяха да резервират места за 14-те ми гости във Вила Юстина, където ми бяха отказали първоначално заради сватба. Прекарахме си невероятно, благодарим ви!
Иван Кисьов
Иван Кисьов
Винен уикенд в Седем поколения + винена вечеря
Read More
Престоят ни хареса. Бяхме приятно изненадани от просторната стая с хубава голяма тераса и красива гледка. Вината и ястията бяха добре подбрани и професионално представени от персонала. Обслужването беше доста добро. Благодарим още веднъж за съдействието и се надяваме скоро отново да се възползваме от услугите ви в южна посока 🙂
Добрина Терпешева
Добрина Терпешева
Винен тур "По пътя на Сакарското вино"
Read More
Искам да Ви благодаря за направената организация в Заара естейт, всичко беше перфектно! Преживяването беше уникално, всичко беше на високо професионално ниво! За това допринесе, разбира се, и персонала на хотела, специални благодарности на Милен и Веско! Ще очакваме с нетърпение следващото ни приключение в Уве Нестум, а Заара естейт има нашите най-горещи препоръки!
Кирил Борисов
Кирил Борисов
Уикенд във Винарски комплекс Седем Поколения
Read More
Искам да изкажа благодарността си за вашата отзивчивост и организация! Изненадата с подаръчната кутия и ваучера бяха страхотен подарък, а преживяването е било незабравимо. Благодаря ви отново и до нови срещи!