fbpx
Натисни enter за търсене или ESC за затваряне
Blog thumbnail

7 причини да посетим Фестивал „Вино и Храна“ – 2018, Варна

7 причини да посетим Фестивал „Вино и Храна“ – 2018, Варна

Blog thumbnail

Един от утвърдилите се с постоянство и качество фестивали за вино в България, отново ни предлага интересна програма. Фестивалът „Вино и храна 2018“ ще се проведе от 13 до 15 април в гр. Варна („Осми приморски полк“ 115).

Ето и няколко причини защо да посетим фестивала:

  • Ще бъдем на морето преди всички останали! Фестивала е повод да си вземете ранна пролетна ваканция и освен на хубавото вино и храна да се насладите и на морската обстановка, а по-екстремните от вас и на морската вода.
  • Ще може да опитате вина от 53 изби, повечето от България, но и няколко ще можем да отскочим и до Прованс и Италия с няколко вина.
  • На изложението традиционно се представят малки производители и семейни ферми, които по-рядко срещаме в търговската мрежа. Ще може да опитаме български сирена с трюфели, деликатеси и колбаси от дивечово месо и други млечни и месни продукти, с които да комбинираме палитрата от вина на изложението.
  • В зона „Ресторант“ на изложението през трите дни на изложението ще се представи меню, приготвено на място от шеф готвачи, като всяко от ястията ще бъде комбинирано с подходящо вино. Аз лично съм любопитна да опитам новото пенливо вино на „Царев брод“ с пролетни салатки с хумус от червена леща, както и филе от есента с ризлинг и….всъщност много други неща. Вижте тук трите предложения, на цена 25 лв., които може да закупите от първия ден на фестивала.

Лекции:

  • За любителите на уискито ще има лекция на 13.04 – „Сингъл малц скоч уиски tasting и усещането за място – има ли „тероар“ в уискито?“ с лектор  лектор Асен Станев, вино и уиски ентусиаст, част от проекта Two Owls.

        Кога: 13.04, 21.00 ч.

        Къде: Culture club studio  21

        Вход: 30 лв/заплаща се на място/

  • Лекция за зехтина ще ни запознае с видове „течното злато” и начин на производство – как се дегустира зехтин – качества и кулинарно приложение Ще имате възможност да опитате няклко невероятни истински зехтина, като 3 от тях са сред най- добрите Био зехтини в Света. Лектор: Радослав Кирилов

         Кога: 14.04, от 13:00 до 14:00 ч.

        Къде: Culture club studio  21

       Вход: 10 лв/заплаща се на място/

  • В последния ден на фестивала ще се проведе „Една вълнуваща винена дегустация в памет на Алекс Велянов, една от най-ярките звезди на българския винен небосклон, напуснал ни без време!“. Ще можем да опитаме три бели и три червени вина от последните му два български проекта, чийто главен двигател бе той – Thirstwines и Two Owls, реализирани съответно с партньорите Стефан Гьонев и Асен Станев. Дегустацията ще се проведе от Борис Добрев, съдържател на пловдивския винен бар Vino Culture.

         Кога: 15.04, от 13:00

         Къде: Culture club studio  21

         Вход: 12 лв. /записване на рецепцията на фестивала/

     Тази статия ви беше полезна?

  • Последвайте ни във Facebook за още винени приключения!
  • Aбонирайте за най-новите предложения и статии тук.

Оставяне на мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *