fbpx
Натисни enter за търсене или ESC за затваряне
Blog thumbnail

5 винарни край Мелник, които да посетим за Трифон Зарезан

5 винарни край Мелник, които да посетим за Трифон Зарезан

Blog thumbnail

Празникът на Св. Трифон Зарезан наближава и е време да решим къде да прекаваме тези празнично винени дни. Едно от предложенията идва от винопроизводителите от Мелнишкия регион, които ни канят да се потопим в света на лозарството и винарството в района на Мелник, Петрич и Сандански.

Вратите на 5 винарни са широко отворени за посетители на 11-ти и 12-ти февруари!

Ще се предлагат турове и беседи из винарните, по време на които винолюбителите ще могат да научат повече за производството на вино, за местните и международните винени сортове, както и за хилядолетната винена историята и традиции на Мелнишкия регион. Ще има много вино, ритуал по зарязването на лозята, фолклорни програми и още много изненади. Това обещават избите от региона. А в имение Зорница ще имаме възможност да опитаме от подбрани вина на чаша за този уикенд на специални цени.

Препоръчваме предварително да се свържете с всяка винарна, за да заявите посещението си. Приемат се индивидуални посетители и организирани групи.

Участниците са:

Винарна Златен Рожен – с. Капатово

 

Винарска изба Вила Мелник – с. Хърсово

 

Биовинарна Орбелус – с. Кромидово

 

Винарска изба Рупел – с. Долно Спанчево

 

Винарска изба Орбелия – с. Коларово

 

Имение Зорница – с. Зорница

 

Винарска изба Синтика – гр. Сандански

 

Можете да съчетаете обиколката из избите с посещение на град Мелник и празника на Мелнишкото Вино „Златен Грозд“, който също ще се проведе на 11ти-12ти февруари. Там ще откриете фестивал на местни професионални и домашни винопоризводители, много музика,вкусни регионални ястия и гостоприемни механи и хотели.
Други забележителности наблизо включват Роженския Манастир, Рупите, Сандански и Петрич. Контактите и координатите на избите може да намерите по-горе ,на онлайн картата ни, какво и от картата на Мелнишките Винени Маршрути. 

Тази статия ви харесва?

  • Последвайте ни във Facebook за още винени приключения!
  • Aбонирайте за най-новите предложения и статии тук.

Оставяне на мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *