fbpx
Натисни enter за търсене или ESC за затваряне
Фестивал на виното розе

Фестивал на виното розе 2022

Фестивал на виното розе 2022

Фестивал на виното розе

Единадесетото издание на Фестивал на виното розе – ROSE WINE EXPO ще се проведе на 4 и 5 юни 2022г. и ще фокусира интереса на многобройните гости на Празника на Розата в Казанлък към розовите вина на български производители.

През годините Фестивал на виното розе се утвърди като най-значимото  винено събитие за региона и се радва на голямо внимание от страна на големите винопроизводителни предприятия Катаржина Естейт, Ню Блум Уайнъри и Вила Ямбол, винарска изба Едоардо Миролио- Еленово, Ейнжълс Естейт, Вила Юстина, Заара Естейт, Шато Копса, Винпром Троян, Тера Тангра, винарска изба Афузов-Сливен, видинската ЕкоБум.

По традиция от Дунавския край идват и винарска изба Дос Аламос-Двете тополи, Албена Симеонова и Био асоциацията, от Добрич и Варна- Винарна Реалити био вино и винарска изба Косев, от Северна България гости на изложението са вече над 10 години изба Марян, Руевит Естейт, Гулбанис Уайн, Дионис-Елена, Русе и изба Ноя от Орешака.

Очаквани гости са Снежана Мутафчийска – винарска изба Рокс, винарна Братанови, Орбелия, винарна Тополово от Асеновградско, Пламен Калинов и неговата Арониада.

Ще очароваме любителите на виното в Казанлък с участието на младите винарни Двор №1, Росалея и Екатерина Гаргова, изба Джинвира, винарска изба Витус Маринови, Царина и Богдая Естейт.

Изненада за гостите на фестивала е участието на иновативната напитка Роузи водка, Врачанска теменуга и техните ракии.

Богата и изкусителна за сетивата ще бъде гурме зоната тази година:

Деликатесите с трюфели на търновския Шеф Радичев, мезетата на Трухчевата къща, мандра Бруков, деликатесните продукти на Натурални технологии Стара Загора, естествените етерични лимонади на Етерополис.

Предизвикателство за изискания вкус ще бъдат за първи път месните изделия на Карлово Мес и млечните продукти на мандра Ведраре, а Вера Италия ще ви изкушават с продукти и напитки – 100 % вкус от Италия.

В залата на ЛХМ “Чудомир“ ул.Трапезица №6 от 12:30 ч. събота на 4 юни ще се проведе семинар на тема “Вино и у дома“ с вход свободен, на който специалистите от Дионис-Елена , Русе ще Ви разкрият професионални тайни на винопроизводството.

Максиъм България с мобилният си коктейл бар ще разхлади гостите в Градината на фестивала с Aperol Spritz и Crodino aperitivo.

фестивал на виното розе

Партньори на изложението са Winetours.bg, Кока – Кола България, Минерална вода Девин, Максиъм България.

Заповядайте на Фестивала на виното Розе в Казанлък на 4 и 5 юни 2022 в залите и градината на Народно читалище „Искра“ улица „Искра“ 1.

Ще останете очаровани от първокласните вина на наградените лауреати и носителя на „Златния киликс“ за 2022г., отличените с медали, иновативни храни и напитки.

Фестивал на виното розе

На откриването в събота от 10:30ч. ще Ви посрещне самата Царица Роза за 2022г. – г-ца Белослава Желева, a смесен хор „Петко Стайнов“ и солисти на Старозагорската опера ще изпълнят емблематични оперни арии.

За Вашия комфорт ще се погрижат талантливите доброволци от Националното училище по пластични изкуства и дизайн „акад. Дечко Узунов“ Казанлък

Подробна информация ще намерите на сайта на събитието: www.rosewine-expo.com. Всички права запазени.

Ние също ще участваме и ще Ви очакваме с интересни винени аксесоари, подходящи за подарък, както и свежи идеи за винени приключения в страната.

Оставяне на мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *