fbpx
Натисни enter за търсене или ESC за затваряне
Blog thumbnail

Топ сомелиер на Белгия представи българското вино в Брюксел

Топ сомелиер на Белгия представи българското вино в Брюксел

Blog thumbnail

Най-голямoтo професионалнo винeно изложение за Бенелюкс (Белгия, Холандия, Люксембург) – „Мегавино” (21 – 24 октомври 2016) в Брюксел и събрало близо 30 000 посетители. Представените вина са били над 1000 вина от 35 страни, сред които над 100 вина от България. 10% от всички вина са били български, което звучи доста обещаващо, а като добваим към това и разположението и големината на щанда, вероятно вината ни не са останали незабелязани.

megavino-4
Изложението „Мегавино”

Най-добър сомелиер на Белгия

Българските вина по време на изложението са били представени от Ерик Бошман, професионален дегустатор и журналист, носител на десетки престижни награди, сред които признанието за „Най-добър сомелиер на Белгия”, автор е на 8 книги и справочници за виното и кухнята в света . Мастър клас с всички български вина, които са участвали на българския щанд, организиран от Probegex („Пробежекс“) е бил посетен от сомелиери, енолози, представители на ресторанти и хотели, търговци на вино и любители.

megavino-1
Ерик Бошман представя българските вина

Организаторите споделят, че тази година интересът към България е бил още по-голям, тъй като Пловдив беше домакин на най-престижния независим винен конкурс в света Concours Mondial de Bruxelles тази пролет.

Тази статия ви харесва?

  • Последвайте ни във Facebook за още винени статии!
  • Aбонирайте за най-новите предложения и статии тук.

Оставяне на мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *