fbpx
Натисни enter за търсене или ESC за затваряне
следобед на отворените врати

Следобед на отворените врати в Сакар

Следобед на отворените врати в Сакар

следобед на отворените врати ,

Второто събитие от поредицата Винени фестивали в Сакар 4 х 4 – „Лято над нещата“ е след няколко дни, а винарските изби в региона решиха да го надградят, отваряйки вратите си на следвашия ден – 16.07.2022 (събота). 

„Следобедът на отворените врати“ в Сакар ще бъде динамичен, интересен и вълнуващ. Ето как винарите в региона са решили да Ви изненадат на 16.07.2022 от 13:00 до 20:00 ч.

Началото поставя домакинът на Лято над нещата – Zaara Estate , които канят всички гости, настанени в с. Главан „Брънч над нещата“ от 09:30 до 12:30 в хотела, където ще могат да разгледат винарската изба, да дегустирате вина и да се подкрепят с вкусотии от ресторанта.

Вила Басареа представя „Лимитирана серия вина“, които ще можете да дегустирате и закупите единствено и само на място във Вила Басареа.

Изба Коларово отново подготвя откритите си пространства за „Пикник на открито“ с тематична игра „Познай този аристократичен сорт, който е намерил втора родина в Сакар“.

Винарна Братанов ще Ви очакват с актуални реколти от своите вина, но и ще отворят някои лимитарани резерви, които ще можете да закупите на преференцилна цена. От 16:00, за най-запалените любители, ще се проведе тематичната дегустация „Шест реколти Тамянка с дива ферментация”. Чаровната еноложка Мария Стоева ще представи реколти от 2016 до 2021. Цена: 15 лв.

Вината на Ivo Varbanov wines ще бъдат представени по време на дегустациите в Братанови, а Мария Стоева ще разкаже за лозята, които Иво Върбанов отглежда в региона, вината и тяхната философия.

В Rosalea Екатерина Гаргова ще отвори всички вина от първата им реколта, направени в собствената им изба. Нещо повече – ще дегустирате и вина в различен етап от развитието им.

„Малката звезда RESTART“ пък е темата на дегустациите във Винарска изба Малката Звезда. Избата ще се представи с новото си лице, новите вина с по-модерен почерг, все още не бутилирани и ПРЕДПРЕМИЕРНО показани на Вас!

Контакти за записвания за всяка локация може да откриете на страницата Wines of Sakar

Оставяне на мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.