fbpx
Натисни enter за търсене или ESC за затваряне
следобед на отворените врати

Следобед на отворените врати в Сакар

Следобед на отворените врати в Сакар

следобед на отворените врати ,

Второто събитие от поредицата Винени фестивали в Сакар 4 х 4 – „Лято над нещата“ е след няколко дни, а винарските изби в региона решиха да го надградят, отваряйки вратите си на следвашия ден – 16.07.2022 (събота). 

„Следобедът на отворените врати“ в Сакар ще бъде динамичен, интересен и вълнуващ. Ето как винарите в региона са решили да Ви изненадат на 16.07.2022 от 13:00 до 20:00 ч.

Началото поставя домакинът на Лято над нещата – Zaara Estate , които канят всички гости, настанени в с. Главан „Брънч над нещата“ от 09:30 до 12:30 в хотела, където ще могат да разгледат винарската изба, да дегустирате вина и да се подкрепят с вкусотии от ресторанта.

Вила Басареа представя „Лимитирана серия вина“, които ще можете да дегустирате и закупите единствено и само на място във Вила Басареа.

Изба Коларово отново подготвя откритите си пространства за „Пикник на открито“ с тематична игра „Познай този аристократичен сорт, който е намерил втора родина в Сакар“.

Винарна Братанов ще Ви очакват с актуални реколти от своите вина, но и ще отворят някои лимитарани резерви, които ще можете да закупите на преференцилна цена. От 16:00, за най-запалените любители, ще се проведе тематичната дегустация „Шест реколти Тамянка с дива ферментация”. Чаровната еноложка Мария Стоева ще представи реколти от 2016 до 2021. Цена: 15 лв.

Вината на Ivo Varbanov wines ще бъдат представени по време на дегустациите в Братанови, а Мария Стоева ще разкаже за лозята, които Иво Върбанов отглежда в региона, вината и тяхната философия.

В Rosalea Екатерина Гаргова ще отвори всички вина от първата им реколта, направени в собствената им изба. Нещо повече – ще дегустирате и вина в различен етап от развитието им.

„Малката звезда RESTART“ пък е темата на дегустациите във Винарска изба Малката Звезда. Избата ще се представи с новото си лице, новите вина с по-модерен почерг, все още не бутилирани и ПРЕДПРЕМИЕРНО показани на Вас!

Контакти за записвания за всяка локация може да откриете на страницата Wines of Sakar

Оставяне на мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *