fbpx
Натисни enter за търсене или ESC за затваряне
Blog thumbnail

Предстои Дефиле „ВИНО И ГУРМЕ“ – 14 и 15 май 2022

Предстои Дефиле „ВИНО И ГУРМЕ“ – 14 и 15 май 2022

Blog thumbnail

Дефиле „Вино и гурме“ ще се проведе на 14 и 15 май 2022 г. Осмото издание на фестивала ще Ви изненада с още по-голям брой участници и разнообразна фестивална програма. Отново домакини ще  бъдат емблематичните къщи – музеи и галерии, заведения и културни средища в Стария град на Пловдив. Резервирайте отсега престоя си под тепетата и запазете датите 14 и 15 май.

За първа година събитието ще се проведе под патронажа на Министерството  на туризма. По време на фестивала може да посетите информационния им щанд в Къща „Иван Черноземски“.

По време на събитието може да опитате над 240 вида вина. Пред всяка всяка локация ще има информационен пункт, от който може да се снабдите с желания от Вас дегустационен комплект, който ви дава правото да опитате определен брой вина от представените близо 240 вида.

Официалното откриване ще е в събота, 14 май от 11 часа, в началото  на Стария град, ул. „Съборна“, 2-4, с което ще се даде старт на дегустациите.

Дегустациите в събота ще се осъществяват от 11:00 до 19:00 ч., а в неделя от 11:00 до 18:00 ч. Разнообразна и забавна фестивална програма ще допълва Вашето преживяване. Не пропускайте да се запознаете с всички участници и фестивални активности на Фейсбук страницата на събитието: www.facebook.com/wineandgourmetfestival

Подвижният „Фото кът“ отново ще обикаля всички локации и улички из Стария град. Всеки, който се е снимал с рамката на фестивала и е качил снимката в Инстаграм ще участва в играта, а за снимката, която е събрала най-много „лайкове“ ще има награда-изненада.

Събитието се финансира от Годишната програма за развитие на туризма на Община Пловдив за 2022 г.

Организатори на фестивала са „Съвет по туризъм – Пловдив“ и Община Пловдив с активно сътрудничество на ОИ „Старинен Пловдив”, Университет по хранителни технологии – Пловдив и всички партньори, участници във винения фестивал, както и институциите, свързани с културата и изкуството в града.

            Спонсори на събитието „Димитър Маджаров-2“ EOOД и „Актуал Индъстрис“ ООД.

Партньори на фестивала: Регионален етнографски музей – Пловдив, Регионален исторически музей – Пловдив, Сдружение „Бизнесът за Пловдив“, Галерия „Джуркови“, Компания за бутилиране на минерална вода „Михалково“, Енко пластикс, Ледена епоха, Франк Мартен Плейърс, Девическа хорова формация “Евмолпея”, Сдружение „Младежи БГ.“, ЕТН хост.

Медийни партньори са: Катра ФМ, БНР Хоризонт, БНР Пловдив, Дарик радио, Вестник „Марица“, СОЛ „Комюникейшънс“ ЕООД, Bgtourism.bg,  Фрамар.БГ, Лицата на града, How2Plovdid, Пловдив Онлайн, Филибето, Wine Tour Maker, Winetours.bg, Fest-bg.com

За повече информация: +359 894 321 401, +359 888 909 960 , www.wineshowplovdiv.events info@wineshowplovdiv.events

Оставяне на мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *