fbpx
Натисни enter за търсене или ESC за затваряне
Blog thumbnail

Предстои второ издание на форум „Вино и културен туризъм” в Асеновград

Предстои второ издание на форум „Вино и културен туризъм” в Асеновград

Blog thumbnail

На 28 януари с тридневен форум „Вино и културен туризъм” започват празниците, посветени на Трифон Зарезан в община Асеновград.

Организатори на събитието са Община Асеновград и сдружение „Център за култура и туризъм ТРАКЕЯ”. Форум „Вино и културен туризъм” е посветен на представянето на възможностите за винен туризъм в община Асеновград.  Участниците:  „Винзавод” Асеновград, винарска изба „Дядо Пламен”, винарна „Шато Асена”, ще покажат пред посетители своята традиция, съвременни постижения и продукция. На форума ще бъде представена и винарската изба на Бачковски манастир.

Кога и къде

На 29 януари от 18.00 часа в Налбантовата къща, по-известна като „Дом на металурга”, ще се състои презентация на тема „Възможности и перспективи за развитието на винен туризъм в Асеновград, винени маршрути, винарски изби”, представена от Васил Караджов, експерт по културен туризъм.

Конкурс за най-добро домашно вино

Заедно с традиционния конкурс за най-добро домашно вино, организиран от община Асеновград, форум „Вино и културен туризъм” представя целия спектър от производители на вино в един от най-старите винарски центрове на България. В продължение на 5 дни домашни производители, промишлен производител, иградена по европейски образец изба, семейна винарска изба и вековна манастирска изба ще покажат съхранената и развита градска традиция на поколения винари и вино с отлично качество.

VUV_7728

Оставяне на мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *