fbpx
Натисни enter за търсене или ESC за затваряне
Blog thumbnail

Представиха България като домакин на световен винен конкурс в САЩ

Представиха България като домакин на световен винен конкурс в САЩ

Blog thumbnail

България като домакин на, Concours Mondial de Bruxelles, който ще се проведе през април 2016 г. в Пловдив, представиха вчера на официално събитие във Вашингтон, САЩ. То се организира от Concours Mondial de Bruxelles, „Пробежекс“и българското посолство в САЩ.

На събитието присъстваха официални лица от американските власти, представители на неправителсвения сектор във виното и винения туризъм, подбрани специализирани магазини, които предлагат и българско вино, вносители, дистрибутори.

Участващи изби

България е представена от няколко изби: „Беса Валей“, „Едоардо Миролио“, „Катаржина Естейт“, „Винзавод Асеновград“, „Шато Бургозоне“, „Боровица“, ChâteauVini, „Домейн Бойар“ ,Todoroff, „Вила Ямбол“, „Карабунар“ и др.

Реклама за винен туризъм

Инициативата е част от програма на Concours Mondial de Bruxelles за популяризиране на страната ни в чужбина като винена дестинация. На 8 декември 2015 г.вина от 4 български изби(„Беса Валей“, „Винзавод Асеновград“, „Бургозоне“и „Домейн Бойар“) дегустираха на официален обяд над 20 от най-влиятелните винени журналисти в Ню Йорк.

Предстоящо

Concours Mondial de Bruxelles има над 20-годишна история. През 2016 г. той ще се проведе в Пловдив. България е предпочетена за домакин в надпревара с известни винарски страни. „16 български винарски изби вече са заявили участие в конкурсната програма през април догодина“, коментират от „Пробежекс“ и допълват, че очакват броят на българските винарски изби, които ще участват в надпреварата, да надхвърли 20.Над 320 професионални съдии (енолози, сомелиери, винени журналисти, купувачи и вносители на вино) от 52 националности ще дегустират и оценяват над 9000 вина от 55 държавив „града на тепетата“.

Кога и къде?

23-тото издание на Concours Mondial de Bruxelles е от 28-ви април до 1-ви май 2016 гсе организира от „Пробежекс“, в сътрудничество с община Пловдив, Министерство на туризма, Министерство на земеделието и храните и Нациионалната лозаро-винарска камара.

Concours Mondial de Bruxelles е най-престижният независим винен конкурс в света, единственият пътуващ конкурс в Европа и единственият международен конкурс, в който се прави допълнителна проверка на наградените вина, за да се гарантира последователност при качеството.

New_York_sreshta

Concours Mondialde Bruxelles-2016-Plovdiv (2)

Оставяне на мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *