fbpx
Натисни enter за търсене или ESC за затваряне
Blog thumbnail

Наздраве, Пловдив!

Наздраве, Пловдив!

Blog thumbnail

Наздраве с местни вина си казаха Пловдивчани и гостите на града на голяма маса, извиваща се от Римския стадион до Пощата. Поводът за събитието беше изборът на Пловдив за Европейска столица на културата 2019г.

Около 500-метровата маса гостите на празника седнаха с чаши вино, за да вдигнат наздравица по повода. Виното беше предоставено от изби от Пловдивския регион: Винарско имение Драгомир, Винарска изба Брестовица, Вила Юстина, Винарска изба Todoroff, Винарска изба  Загрей, Винпром Пещера и Винзавод Асеновград.

В своята реч кмета на Пловдив каза „Малко са събитията, които остават в историята на един град. Моменти, за които ще се говори години, десетилетия след тяхното случване.” Аз се надявам, че освен говоренето за тези събития ще останат и много други неща и най-вече идеята „Заедно”. Дано тя да става все по-разбираема и споделена от всички нас.

Речта на кмета бе последвана от изпълнението на „Наздравица” от операта „Травиата” от Хора на Държавната опера Пловдив. В излящните си костюми оперните певци се разходиха из главната улица, напомняйки ни за едни по-стари времена.

Наздраве, Пловдив!

IMG_2534 (Large)

IMG_2527 (Large)

IMG_2535 (Large)

IMG_2533 (Large)

 

 

Оставяне на мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *