fbpx
Натисни enter за търсене или ESC за затваряне

Майсторски клас на тема „Совиньон блан“ по време на Бургаския Фестивал на виното 2015

Майсторски клас на тема „Совиньон блан“ по време на Бургаския Фестивал на виното 2015

Thumbnail

David Cobbold – водещ френски еножурналист и експерт ще проведе майсторски клас на тема „Совиньон блан“ в рамките на Втория Бургаски фестивал на виното.  Обучението ще се проведе на 30 юли от 10.30 часа в изложбен център „Флора“ в Бургас. Ще бъдат представени вина Совиньон блан от Южна Африка, Австрия, Чили, Хърватска/Словения, Франция, Италия, Нова Зеландия и България. 

David Cobbold  е британец, който през 1973 г. се премества да живее във Франция. От 1983 г. насам  в продължение 15 години работи като търговец на вино. През последните 18 години той има свой бизнес като писател и еножурналист, както и като лектор и преподавател на винарски теми за професионалисти и любители чрез Парижката винена академия и винените клубове.

Освен статиите, които публикува в различни специализирани издания във Франция, Канада, Великобритания, Япония и Индия, той е съавтор на повече от 20 книги за виното. Бил е главен редактор на 3 списания: ‘Flavours from France’, ‘The Wine Review of France’, и английската версия на ‘La Revue du Vin’. През последните 10 години той има редица радио и телевизионни участия в специализирани програми. Преди 5 години той стана съосновател на френски сайт, посветен на виното, за който пише редовно (www.eccevino.com).  Той е редовен блогър на винарски и други теми на неговия блог ‘More than just wine’ и на колективния винарски блог ‘Les 5 du vin’.

Като един от световните експерти в дегустацията на вино и по-специално на Совиньон блан, той е член на журито на Concours Mondial du Sauvignon

http://www.cmsauvignon.com/en/photo-gallery

Оставяне на мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *