fbpx
Натисни enter за търсене или ESC за затваряне

Дунавското винарско изложение BLUE & WINE EXPO 2015 за втора поредна година в гр. Русе

Дунавското винарско изложение BLUE & WINE EXPO 2015 за втора поредна година в гр. Русе

Thumbnail
На 27 юни 2015 г. Русе за втори пореден път ще бъде домакин на специализирано Дунавско винарско изложение BLUE & WINE EXPO 2015, което ще се проведе във фоайето на Доходно здание (сградата на театъра в централната част на града). През 2014 г. събитието беше организирано пилотно и беше посетено от около 300 жители и гости на Русе. Целта на тазгодишното издание е сега да събере повече изложители и гости от четири държави. 
 

Изложението се реализира в рамките на проект „Пътят на римските императори и Дунавският път на виното – RERDWR II”, който е финансиран по Програма „Подкрепа за подобряване и насърчаване на устойчиви транснационални тематични туристически продукти“ на Главна дирекция „Предприятия и промишленост“ на Европейската комисия и по който Община Русе е партньор.
 
Събитието ще събере представители от 12 Дунавски региона и ще бъде обвързано с отбелязването на Международния ден на река Дунав. България ще бъде представена от трите региона, включени в проекта: Русе/Североизточен и Черноморски; Плевен, Велико Търново/Северен Централен и Видин/Северозападен. Останалите 9 винарски региона са, както следва: Илок и Бараня в Хърватия; Фрушка гора, Южен Банат, Неготин и Морава в Сърбия, както и Добружда, Мунтения/Олтения и Дунавски тераси в Румъния.
 
Събитието ще бъде еднодневно, ще включва дегустация на вина от Дунавския регион, гурме и кафе зона, както и съпътстваща културна програма на територията на римска крепост „Сексагинта Приста“. Организаторите в лицето на Община Русе осигуряват безплатно участие за всички изложители, щандове с декорация и покривки, чаши, лед, хладилни витрини, необходими допълнително оборудване.
 
В рамките на изложението ще бъде поставен фокус и върху предимствата на получения наскоро сертификат „Културен маршрут на Съвета на Европа“, с който през 2015 г. организацията удостои „Пътя на римските императори и Дунавския път на виното“, а заедно с това и включените в него обекти на културно-историческото наследство и винопроизводители. 
Blue & Wine Expo
Blue & Wine Expo Русе

Оставяне на мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *