fbpx
Натисни enter за търсене или ESC за затваряне
Blog thumbnail

Карта „Винени маршрути Мелник“ е вече факт!

Карта „Винени маршрути Мелник“ е вече факт!

Blog thumbnail

Повод за радост е инициативата на един от най-пъстрите винарски райони на България, който вече се сдоби с чисто нова карта на винените дестинации. Тя е създадена благодарение на сътрудничеството на винарските изби в региона, но освен тях включва още обекти за спа и балнео, спортен и приключенски, религиозен, културен и исторически туризъм.

„Винени маршрути Мелник” е вече разпечатана и готова да упъти всеки винен турист попаднал там, а вероятно и много такива, които не са стъпвали във винарска изба преди. От край време виното е гордостта за региона и едва ли има турист, посетил региона, който да не е изпил чаша червено вино в някоя от механите там. Но с тази карта ще има възможността да научи нещо повече освен легендата за любимото вино на Чърчил.

Обекти

Картата включва 7 винарски изби, отворени за посетители, 9 други винопроизводителя, един винен бар, Музей на виното, както и природни, исторически и културни забележителности. Списъкът на отворените винарни включва: Синтика, Дамяница, Вила Мелник, Орбелус, Златен Рожен, Рупел и Орбелия. Останалите 9 (Свети Врач, Виа Верде, Мелнишка ласка, Вила Илия, Стримон, При Шестака, Изба Хърсово, Изба Ново Кономлади, Градини и лозя Капатово), въпреки че не са обект на туризъм, развиват потенциала на местния тероар, затова имат своето заслужено място на картата. Други свързани с винения туризъм обекти са Вино-бар Свети Врач, Кордопулова къща, Wine Gallery и Музей на виното.

Къде да го намерим?

Изданието се разпространява безплатно и може да се намери в обектите от картата, туристическите центрове и агенции, както и в хотелите в региона.

Картата е инициирана и съставена от Милица Зикатанова.

wine-map-melnik

wine-map-melnik-1

Тази статия ви харесва?

  • Последвайте ни във Facebook за още винени статии!
  • Aбонирайте за най-новите предложения и статии тук.

Оставяне на мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *