fbpx
Натисни enter за търсене или ESC за затваряне
Blog thumbnail

„Вина“ – новият сериал на БНТ започва на 5 януари

„Вина“ – новият сериал на БНТ започва на 5 януари

Blog thumbnail

Виното е съвкупност от преплитащи се истории – на земята, на хората, на сортовете, на идеологиите, на технологиите, на традициите, на модите…Виното може да разкрива вековни тайни и филосифии или просто обикновени семейни сплетни. Но едно е сигурно – всяко добро вино е носител на истории и отдавна не само маркетингът се занимава с тях. Темата на виното и красивите пейзажи, в които се ражда то, са дали сюжет и картина на не един филм по света. През 2022 година българското кино също преоткри виното в своите сюжети и бяха заснети два сериала във винарски изби. 

На 5 януари 2023 по БНТ тръгва сериалът „Вина“.  Епизодите ще се излъчват всеки четвъртък от 21:00 часа. Поредицата, която ще представлява семейна драма, е в общо 12 епизода под режисурата на Виктор Божинов. Сценарият е на Ваня Николова, Елена Димитрова и Екатерина Николова, а в главните роли ще видим Владимир Зомбори, Елена Телбис, Михаил Билалов, Параскева Джукелова и др.

Ще имаме удоволствието да се наслаждаваме на красивите Мелнишки пейзажи, тъй като основните мементи се развиват във винарска изба Вила Мелник

Зрителите, които са били на винен туризъм в региона и винарната, ще могат да разпознаят местата, на които са били и да проследят историята, припомянйки си и своите лични спомени. А тези, които все още не са били в избата, могат да помечтаят и планират следващия си винен тур в Мелнишко. 

Снимка: БНТ
СЮЖЕТ

Филип се завръща със съпругата си от Америка със задачата да продаде винарната на починалия си вуйчо. Но наследството му се оказва в тежко състояние – с много натрупани дългове, недоволни служители и тонове залежало вино. Младата еноложка Елина, завършила в Дижон, се опитва да защити винарната. Срещу нея е скритият съдружник Андрей , който саботира производството заради други интереси. Заплитат се истории, в които излизат тъмни тайни от миналото и всеки от героите се бори с горчиво чувство за вина, докато са запленени от вкуса на виното.

Подарете (си) винено преживяване в Мелнишкия край!

Вижте още: Пет кино звезди във виното

Оставяне на мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *