fbpx
Натисни enter за търсене или ESC за затваряне
Blog thumbnail

Благодарствено писмо

Благодарствено писмо

Blog thumbnail

Благодарствено писмо от екипа на Winetours.bg

Годината мина неусетно и се върнахме назад, за да си направим равносметка какво свършихме за тези 12 месеца и какво пропуснахме да направим. Опитахме се да подражаваме на големите фирми (но не забравяйте, че сме само две) и преброихме резервациите, ваучерите, дегустациите… За някои цифрите ще изглеждат големи, а за други – нищожни, но за нас едно е сигурно – изпълнили сме ги със смисъл. Позволихме си да работим само с тези, които смятаме за най-добри, изпитахме услугите им преди да ги предложим. Повярвахме, че виненият туризъм може повече и той го постигна. Зад цифрите на статистиката запазихме човещината, отношението и любовта към това, което правим. И се надяваме да продължим да следваме нашия път и концепция за работа, която ще ви споделим накратко, преди да се впуснем във винени спомени и равносметки. 

Winetours.bg е онлайн платформа за винен туризъм, чиято цел е да обединява всички винарски изби, които предлагат винени дегустации в България. Разделени по региони и позиционирани на Google Maps, всеки турист може да черпи информация, да открие изби в района, който ще посети и да си организира сам своя тур. В статиите за вино и пътешествия споделяме любопитна информация за виното като напитка, както и лични впечатления от нашите посещения не само като винени хора, но и като туристи във винарните.

За 2022 г. сме написали 24 статии, публикувани в нашите сайтове и в тези на наши партньори. 

 И често именно тези статии провокират интереса на винените любители да тръгнат на път или да подарят винено преживяване от нашия онлайн магазин на свой любим човек. А ние можем да преброим само тях и се надяваме всички останали да са много повече.

Като туристическа агенция, специализирана във винения туризъм,  онлайн магазина ни, обаче, предлагаме дегустации, винени уикенди, винени вечери, пикници и турове САМО на изби, в които качеството на туристическата услуга не отстъпва на качеството на вината. И обратно! Изби, в които сме сигурни, че туристите, които им изпращаме ще си тръгнат с усмивка и с желание да продължат да пътуват покрай виното. Изби, които ни уважават и имат партньорско отношение. И в края на тази предизвикателна 2022 г. е време официално да отправим това благодарствено писмо, макар и всеки път да им благодарим лично в комуникацията ни.

Нашата статистика за 2022 г.

Нашият скромен екип успя да привлече през изминалата година над 180 човека, които избраха да подарят винено преживяване от нашата платформа за винен туризъм. 

Изпратихме над 480 човека да почиват в хотелите на винарските изби в България едновременно с това да дегустират вината им, да опознаят региона, да се насладят на вкусна храна.

Над 190 човека откриха следваща винарска изба или градска винена локация, която да посетят в нашия онлайн магазин и ни се довериха да направям тяхната резервация. След това споделиха с нас своите впечатления.

Накарахме над 400 човека да опознаят и, надяваме се, да се влюбят в българските вина по време на винени дегустации и събития, организирани или водени от нас – Краси и Гери.

tasting

Представихме виненото лице на България с неговите региони, вина, сортове и туризъм пред 40 чужденци, медии, винени специалисти и туристи. 

zagreus

Пътувахме и посетихме 24 винарски изби в България, много от които за първи път, като Downtown в Сливен.

Посетихме, а в някои и участвахме, 12 винени изложения и фестивали в България – Винария, DiVino.Taste, Дефиле на младото вино, Дефиле Вино и Гурме, Ваканция и СПА, Wine and spirits show, 4 фестивала в Сакар, Rose wine expo, Urban WIne Fest Plovdiv и Urban Wine Fest Sofia 

Участвахме в проект на Търговско промишлена камара Пловдив „From grape to trade“ – организирахме винено посещение на винари от Азербайджан в изби в страната ни, но и изпратихме български винари там. И ние с тях!

Благодарим на камарата за доверието!

Присърце участвахме активно във фестивалите на Южен Сакар 4 х 4 и лавандуловите приключения в Lona est Via.

Да не забравим и Международен ден на мавруда и градските фестивали покрай него. Като член на Българса асоциация на винените професионалисти Краси отдели голяма част от времето си в името на тази кауза и ще продължи да го прави! Гери да му мисли 🙂 

И докато правихме всичко това, Гери се подготвяше за своя последен изпит на WSET Level Diploma. И отскочи до Англия! Чакаме резултата и се надяваме да се похвалим отделно. 

Едно от най-вълнуващите и откровенни неща, които ни се случаха, е двучасовият радио разговор с Ивана Мурджева по БНР, който донякъде ни вдъхнови да напишем и това благодарствено писмо. Кликнете на снимката.

Ивана, благодарим за това преживяване! 

Продадохме и подарихме много винени журнали, че чак ни се налага да правим ново издание, но този път с повече изби в него. Защото все повече изби отварят врати за туристи.

Скоро настъпва новата година, а вече имаме планове за нови приключения! 

Оставяне на мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *