Радиус: Off
Радиус:
km Set radius for geolocation
Търси

Винарска изба Варна е съвместен проект на Григор Григоров – лозар и инвеститор и технолога и енолог с дългогодишен опит – Цанко Станчев. Двамата приятели сбъдват мечтата си, а именно да създаватр красиви и стойностни неща в живота чрез виното. Избата се намира на 2 км. от морския бряг, в непосредствена близост до курортните комплекси Албена, Балчик, Златни пясъци.

Технологията е съобразена с най-съвременните световни тенденции като голяма част от операциите се извършва ръчно като гроздето и виното се обработват внимателно и щадящо. Изба Варна е първата изба в България, която внедрява преносът на гроздова каша и вино да се извършва гравитачно, без използването на помпи, което допълва щадящите ръчни операции за получаване на уникални вина. Обработват се до 300 тона грозде от собствени лозя с контролиран добив и ежегодно в избата се произвеждат около 190 000 л. вино.

Районът е подходящ за отглеждане на бели сортове грозде, но също така някои червени сортове грозде се чувстват добре тук. Бели сортове грозде намират добри условия в този район затова са по-широко застъпени в изба Варна – Пино Гри, Совиньон блан, Шардоне, Ризлинг, Траминер, Варненски мискет, Вионие и Грюнер Велтлинер. Двете розови вина са произведени от червени сортове подходящи за този регион – Пино Ноар и Санджовезе. Региона е създава условия и за отглеждането на Каберне фран. Произвеждат се и два асортимента червено вино от грозде от контролирани лозови масиви в южна България.

„Виното за нас е страст. То е семейство и приятели. То е топлината на сърцето и щедростта на духа.“

За групови регулярни дегустации през сезона, по предварителен график, моля обадете се на посочените по долу телефони за ангажиране на ден от седмицата, месеца или сезона.

За дегустации без предварителен график, заповядайте всеки ден в часовете 10 часа преди обед и 14 часа следобед. Моля, заявете вашето присъствие 24 часа преди посещение.

В избата може да се насладите на дегустация на 3 вина (10 лв.), 5 вина (13 лв.)  и/или на обяд придружен с 5 вина (25 лв). Повече подробности за дегустационните пакети може да намерите тук.

Varna-Winery-изба Варна

Varna-Winery-изба Варна-зала с бъчви

Работно време

Понеделник

-

Вторник

-

Сряда

-

Четвъртък

-

Петък

-

Събота

-

Неделя

-

Адрес

Нашият Адрес:

Варна, с. Генерал Кантарджиево

GPS:

43.35206277177707, 28.008142571863686

Телефон:

Leave a Review

Вино
Изба
Екип
Цена
Храна
Publishing ...
Your rating has been successfully sent
Please fill out all fields

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.