Радиус: Off
Радиус:
km Set radius for geolocation
Търси

Шато Бургозоне е една от малкото изби в България, разположени непосредствено сред собствените си лозя. Кацнала на самия бряг на р. Дунав над приказния остров Есперанто, тя носи името и духа на римската крепост, намирала се на границата на лозарския комплекс и защитавала Римската империя от Север. Разположена в околностите на гр. Оряхово върху льосова почва с географски координати, подобни на Тоскана, Кот дьо Рон и Бордо, тя има идеални условия за винарство като именитите европейски лозарски райони.

В границите на лозовия масив са се намирали останки от древната римска крепост Бургозоне, дала името на лозаро-винарския комплекс. Множество части от керамични съдове, изкопани и намерени по време на засаждането и отглеждането на лозята могат да се видят в местния исторически музей. Крепостта се е намирала на древния римски път Виа Иструм (Via Istrum), свързвал Константинопол с Белград и е защитавала северните граници на Римската Империя.

Лозарският масив на Шато Бургозоне, на площ от 100 хектара, е разположен върху уникален за отглеждане на лозя тероар по стръмния склон на южния бряг на река Дунав. Грижливо сме подбрали 29 клона от 11 сорта върху 8 различни подложки от най-високо качествен френски посадъчен материал. Карбонатните черноземи върху мощен льос се отличават с рохкаво съдържание, много добра порьозност, добра водопропускливост и високо капилярно покачване на подпочвените води. Подобни характеристики създават отлични условия за отглеждане на грозде за производство на висококачествени бели и червени вина.

Дегустациите в Шато Бургозоне са подходящи за частни и корпоративни посещения. Провеждат се в стилна дегустационна зала. Има възможност да се включи и обяд / вечеря с предварителна заявка една седмица преди посещението.

От Блога: Шато Бургозоне

Chateau-burgozone-Orqhovo-1

 

Работно време

Понеделник

-

Вторник

от 14:00

Сряда

-

Четвъртък

от 14:00

Петък

-

Събота

-

Неделя

-

Адрес

Нашият Адрес:

Ул. Оряховско шосе № 1 3341 с. Лесковец

GPS:

43.711564246658504, 24.021992683410645

Телефон:

Leave a Review

Вино
Изба
Екип
Цена
Храна
Publishing ...
Your rating has been successfully sent
Please fill out all fields

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.