Радиус: Off
Радиус:
km Set radius for geolocation
Търси

Винарска изба Сопот е създадена през октомври 2013 г. Намира се на 510 м надморско равнище в сърцето на Долината на розите, южно от град Сопот. Разположена е в една от най-благоприятните за лозарството климатични зони в България, между Стара планина и Средна гора в Подбалканския район.

Мястото, където днес се намира избата в древността са се срещали границите на три землище – Сопот, Каравелово и изчезналото през 1688 г село Павликян (землището, което днес е причислено към село Дъбене). Мястото, на което се срещали тези три землища, било отбелязано със знак от побит изправен камък, под основата на който са били заровени въглени и сажди, за да личи мястото дори ако камъка бъде изваден или преместен. Всичко това е унищожено през 60-тте години на ХХ век, когато земята е кооперирана, знаците и синорите разорани и премахнати, и единствено названията на местностите останали да напомнят за миналото. Така местността придобила името си „Трагата“ което име е вече остарялото значение за белег, диря, следа.

Почвата е кафява горска почва – Кафявите горски почви са с лек механичен състав. Имат големи запаси от хранителни вещества и висок капацитет на активна влага. Това ги прави в повечето случаи почви с високи лесорастителни свойства.

Лозовият масив от 120 дка е засаден 1999 г. с Каберне совиньон. Тази година са засадени нови 50 дка с Мерло и Каберне Совиньон.

Винарска изба Сопот разполага с къща за гости, която има 5 стаи и 2 апартамента. С общ капацитет за 18-20 човека. Две от стаите са оборудвани с две единични легла, а останалите 3 стаи са оборудвани със спалня. Апаратаментите са със спалня и хол с вградена кухня. Уютна и спретната обстановка очаква всички гости любители на екстремни спортове, вино и екскурзии.

winery_sopot_2

 

winery_sopot_3

 

winery_sopot_7

Работно време

Понеделник

-

Вторник

-

Сряда

-

Четвъртък

-

Петък

-

Събота

-

Неделя

-

Адрес

Нашият Адрес:

гр. Сопот, местност Трагата (непосредствено преди ЖП гарата)

GPS:

42.640392, 24.752244

Телефон:
Web:

-

Leave a Review

Вино
Изба
Екип
Цена
Храна
Publishing ...
Your rating has been successfully sent
Please fill out all fields

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.