Радиус: Off
Радиус:
km Set radius for geolocation
Търси

Винарна Вила Терес е изградена и въведена в експлоатация през 2013 година. Капацитетът на винарната е 100 тона преработено грозде при стриктно спазване на признати международни техники и практики за производство на вино и използване на висококачествени енологични продукти. Гроздето се отглежда и наблюдава до точния момент за беритба. По време на годишната кампания всеки грозд се подбира и обработва ръчно, след което мъстта или течността постъпват в съответния съд за ферментация. Екип от доказани професионалисти обработва и се грижи за виното през всички стадий на ферментация и отлежаване.

Вината, произведени във Вила Терес са от лозя, разположени в района на селата Карабунар, Виноградец и Славовица. При отглеждане на гроздето са използвани иновативни методи в лозарството, които имат за цел да осигурят оптимален добив грозде при най-добри качествени показатели. Същевременно са запазени традиционни техники и лозаро-винарски традиции на района.

Във винарна Вила Терес предлагаме организирани дегустация на продукцията на винанрната, придружени с кратък курс по производство на вино и сомелиерски практики. С предварителна заявка предлагаме посещение и дегустация на вино в съседни изби.

Винарна „Вила Терес“ е комплекс за винен и СПА туризъм. Комплексът е разположен в южната част на село Карабунар, на 8 километра от изхода на магистрала „Тракия“ за Велинград. Районът е известен с богатото си културно и историческо наследство. Карабунар е селище от тракийско – римската епоха. През селото е минавал стар римски път, т.нар. Централен или Диагонален, който е идвал от Белград и се е отправял по посока Константинопол. Местоположението на Винарна „ Вила Терес» е избрано след специално проучване на тероара, климата и релефа на района. Тук е един от традиционните лозаро-винарски райони на България, място с традиции и потенциал за създаване на висококачествени вина. В село Карабунар има четири изби. Две от тях са действащи и две са в процес на изграждане. Изби има в селата Виноградец, Памидово, Лесичово, Славовица и Ветрен, в град Септември и в Пазарджик. В близко бъдеще това ще е първият организиран туристически маршрут- „Античен път на Тракийското вино“, обхващащ малки и големи изби в района, готови да посрещнат туристи, желаещи да дегустират български вина.

Villa-Terres-Bulgaria

Villa-Terres-Karabunar

Работно време

Понеделник

-

Вторник

-

Сряда

-

Четвъртък

-

Петък

-

Събота

-

Неделя

-

Адрес

Нашият Адрес:

с. Карабунар

GPS:

42.256602444233714, 24.170093536376953

Телефон:

Leave a Review

Вино
Изба
Екип
Цена
Храна
Publishing ...
Your rating has been successfully sent
Please fill out all fields

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.