Радиус: Off
Радиус:
km Set radius for geolocation
Търси

Gastonomix 2017 – форум за професионалисти!

Gastonomix 2017 – форум за професионалисти!

14720385_1295223187189013_6852490006370331515_n Това е мястото, където утвърдени български и световни авторитети в професионалната кухня и ресторантьорството предават знанията и опита си на свои колеги. Основната цел на форума е да се даде възможност на изграждащите се готвачи и ресторантьори да получат идеи, нови знания и вдъхновение, за да овладеят по-горни нива в професията. Същевременно GastronomiX популяризира българската висша кухня, вече утвърдените български шеф-готвачи и водещите български ресторанти.

Събитието ще се състои в Интер Експо Център в интервала 8-11 ноември, в последния ден на GastronomiX, 11 ноември, събота, ще поговорим за храната и виното на WiFo!

WiFo e форум за вино (wine) и храна (food). Форматът е подобен на TED – представят се кратко и ясно интересни идеи и лични истории. Предназначен е и за любители, и за професионалисти – хора, за които храната и качествените напитки са вековна култура и акт на творчество, общуване и ритуал, екологично и социално предизвикателство.

Пълна програма на събитието:

 

GASTRONOMIX 2017: ПРОГРАМАТА

8 – 11 ноември, Интер Експо Център София, СИХРЕ, зала 6

8 ноември, сряда

16:00 – 16:30  Официално откриване

16:30 – 17:15  Пресконференция и брифинг за Bocuse d´Or

17:30 – 18:00  Коктейл

9 ноември, четвъртък

Bocuse dOr България

9:00 – 16:30   Bocuse d´Or, състезание

 

17:00 – 18:00  Bocuse d´Or, награждаване

 

GastronomiX Pro

 

10:30 – 12:00  д-р Джон Дънинг, бивш тренинг мениджър на Gordon Ramsey Holdings и настоящ преподавател в Sheffield Hallam University, Великобритания

Ресторантите и обслужването – ретроспектива и бъдещи тенденции

 

12:30 – 14:30  Светозар Георгиев, готвач в ресторант Auberge d’Hermance в Женева с една звезда от Мишлен

Идеи и техники за приготвяне на различни ястия и степени в менюто от едни и същи сезонни продукти

 

14:30 – 16:00  Георги Бойковски, шеф-готвач на ресторант „Космос“ в София

Новата българска кухня със старите български продукти: предимствата и плодовете на родния тероар

10 ноември, петък   GastronomiX PRO

 

Майсторски класове

 

10:30 – 12:00   Ян Сминк, ресторант Librije, Холандия

Дванайсет хапки: техники от висшата кухня

 

12:30 – 14:00  Ивайло Димитров, шеф-готвач на ресторант „Опиум“ в Русе

Класически и модерни ястия от дунавската регионална кухня

 

14:30 – 16:00  Милен Панев, Милен Златев и Владимир Тодоров

Файн дайнинг техники

 

16:30 – 18:00  Ради Стамболов и Боби Екзархов,

Трансформации: шоколад

 

Демонстрации

 

11:30 – Délicieux – гъши дроб и патешки деликатеси – Димо Димов

 

13:30 – Kikoman – ВК Комерсиал – Петър Николов

 

15:30 – Robusta – машини за сухо зреене на месо – Борислав Асенов

 

11 ноември   WiFo 

 

10:00 – 12:00   Първа част: Димитър Николов (Багри), Юлия Костадинова (DiVino), Иван Илчев (Casa Kakau) и Десислава Димитрова (Slow Food)

 

12:00 – 13:00   Обявяване на наградите на Метро в конкурса „Храната и градът“

 

13:30 – 15:30   Втора част: Милица Зикатанова (Вила Мелник), Кристин Милнър (Sofia Restaurant Week), Марин Маринов (WineLovers, Габрово), Петър Стоянович

 

 

 

Share
Гергана Тодорова

За Гергана Тодорова

Винен консултант, автор и главен редактор на www.winetours.bg. Притежател на WSET Advanced Certificate, в момента завършва Diploma level.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с