Радиус: Off
Радиус:
km Set radius for geolocation
Търси

От 2 до 4-ти юни в Казанлък ще се проведе ежегодният ФЕСТИВАЛ НА ВИНОТО РОЗЕ.
Мотото на фестивала за 2017 е „Виното е необятен свят за откриване.Виното е пътешествие безкрай.“
Традиционно времето на провеждане съвпада с Празника на Розата в Казанлък.
МЯСТО НА СЪБИТИЕТО: Фоайе и градина на НАРОДНО ЧИТАЛИЩЕ „ИСКРА-1860“Казанлък ул.”Искра” 1 по Договор.
Фестивалът включва търговско изложение на винопроизводителни предприятия и бутикови изби, производители на други продукти от вино, хранителни стоки и произведения на занаятите и изкуствата, тематично свързани с винопроизводителните практики, розопроизводството и модерното земеделие от България и чужбина.
По време на фестивала се провежда и Националния конкурс за розе “Златен киликс“ Казанлък -само за участници от България, Художествения конкурс „Продуктов дизайн на винен бранд Розе“, дискусионни форуми, тематични дегустации и майсторски класове, свързани с основните аспекти на фестивала, мултимедийни и жанрови арт събития, Благотворителен бал на Розето.
Основните цели на фестивала са:

  • Популяризиране на българската винена култура,традиции и практики пред гостите на Празниците на розата от страната и чужбина ,както и сред младото поколение на Розовата Долината
  • Свързване на древните вино и розопроизводителни земеделски традиции с богатата на исторически артефакти Долина на Тракийските царе
  • Артистичен прочит на античната история и възсъздаване на винени ритуали и орфически обряди,които демонстрират древната връзката между виното и човека.
  • Обогатяване познанията за гурме култура и съчетаване на вино с храна,
    представяне на нови продукти,храни и напитки,както популяризиране принципите на природосъобразния,здравословен и пълноценен начин на живот.
  • Организиране на различни културни и музикални прояви на млади и самобитни творци от Долината и демонстриране на уникални творчески практики.

Повече информация на: http://rosewine-expo.com

Място: Казанлък

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.