Радиус: Off
Радиус:
km Set radius for geolocation
Търси

EnjoyWine 2017 показа потенциала на малките изби

EnjoyWine 2017 показа потенциала на малките изби

Хубавото на градските винени форуми е, че те срещат винолюбителите с производители, които не винаги са достатъчно достъпни за нас. Но не заради висока цена, а заради лимитирано производство, което не може да задоволи големите вериги магазини. Но за щастие има такава група от ценители, които са готови да отделят време, емоция и търпение, за да научат и намерят продукти, изпълнени с повече съдържание и смисъл.
Първото издание на пролетния базар EnjoyWine 2017 показа, че има такъв потенциал сред 22-те изби изложители, главно малки семейни изби, и сред посетителите, които търсят вина с отличителен характер и стил.
Софийският ресторант „България“ събра стотици почитатели на виното, между които и много чужденци.

Идеята, че създаването на едно вино е творчески процес, крайният резултат от който е уникален и различим продукт, се потвърди от качеството и презентацията на вината на всички представени изби – „Загрей“, „Вила Мелник“, „Вила Винифера“, „Трастена“, „Малката звезда“, „Присое“, „Марян“, „Братанови“, „Сала естейт“, „Рупел“, „Орбелус“, „Вила Юстина“, „Шато Копса“, „Орбелия“, „Карабунар“, „Драгомир“, „Старо Оряхово“, „Манастира“, „Боровица“, „Нисово“, „Виа Верде“. Сред изложителите имаше и един чуждестранен „гост“ в лицето на испанското вино Gik Live.

„Щастливи сме, че нашият първи опит да покажем новото лице на българското вино се оказа толкова успешен. Това е доказателство, че потребителите имат нужда от подобен тип директен контакт с винопроизводителите. Виното е особен продукт, в него има много творчество и никой не може да изрази по-добре от самите автори емоцията, свързана с целия процес по създаването му. Най-вълнуващ за нас като организатори бе големият интерес към събитието, което е поредният признак за това, че благодарение на все по-високото качество на българските вина секторът е напът да си върне загубената слава от миналото и да заеме полагащото му се място на световната винена сцена“, коментира Ева Димитрова, управител на „Джоди Трейд“ ООД – компанията, която развива винения проект EnjoyWine.

Повечето от избите, участващи във фестивала, имат възможност и да ви посрещнат и да ви разкажат още повече за себе си на място. Дерзайте!

 

Share
Гергана Тодорова

За Гергана Тодорова

Винен консултант, основател и автор на www.winetours.bg. Притежател на WSET Advanced Certificate, в момента завършва Diploma level.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с