fbpx
Натисни enter за търсене или ESC за затваряне
Blog thumbnail

5 начина да отпразнуваме 14-ти февруари

5 начина да отпразнуваме 14-ти февруари

Blog thumbnail

Еуфорията около 14-ти февруари обхваща всички, дори и тези, които гледат с насмешка на романтичните прояви. Те в знак на контрапункт се потапят във винената еуфория. Но все пак има начин да не обръщаме гръб на романтиката в този ден, и едновременно с това да останем верни на виното и традиционния български празник Трифон Зарезан. Ето как:

5 идеи

  • Спомнете си какво вино сте пили с половинката си на някоя от първите ви срещи, намерете това вино и вземете бутилка от него. Разбира се не става въпрос просто за виното, а за това, че си спомняте и оценявате този момент (но и виното).
  • Заведете половинката си във винен бар (а за по-напредналите в онази винарна), които свързвате с приятни моменти от вашия съвместен живот и си ги припомнете отново.
  • Заведете половинката си във винарска изба за празника на Трифон Зарезан (може би не точно на самия ден – вижте тук някои идеи). Преживяването на този ден е доста по-различно от стандартното посещение, в който и да било друг ден от годината. Тук определено ще се наблегне повече на виното, храната и емоцията. Но за да го има елемента и на романтика, може да закупите от избата някоя лимитирана серия с по-голям потенциал на отлежаване, така че да покажете дългосрочните ви намерения например.
  • Ако сте от тези, които искат да изтъкнат оригиналността си пред липсата на организираност, може да закупите ваучер за дегустация или винен тур, или вечеря в изискан ресторант. Тaка с това хем ще прикриете факта, че не сте успели да резервирате по-навреме, хем ще изтъкнете предимствата на посещението на подобни места в други не толкова натоварени дни от годината.
  • С петия начин пак се връщаме на старата и добра бутилка вино. И тук говоря буквално. Намерете онова добро вино от стара реколта (а ако връзката ви не е толкова стара може и по-младо), и поднесете с надпис:  „Тази година реколтата беше много добра за мен“.

Тези идеи не претендират за кой знае каква оригиналност, а са по-скоро начин да провокират въображението. Но не прекалявайте нито с въображението, нито с виното. Защото май е по-добре и виното и любовта да бъдат по-неподправени.

Тази статия ви харесва?

  • Последвайте ни във Facebook за още винени приключения!
  • Aбонирайте за най-новите предложения и статии тук.

За автора

Създател на платформата за винен туризъм winetours.bg.

Сертифициран винен специалист (WSET Level 3)

Оставяне на мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *