Радиус: Off
Радиус:
km Set radius for geolocation
Търси

5 винарни край Мелник, които да посетим за Трифон Зарезан

5 винарни край Мелник, които да посетим за Трифон Зарезан

Празникът на Св. Трифон Зарезан наближава и е време да решим къде да прекаваме тези празнично винени дни. Едно от предложенията идва от винопроизводителите от Мелнишкия регион, които ни канят да се потопим в света на лозарството и винарството в района на Мелник, Петрич и Сандански.

Вратите на 5 изби са широко отворени за посетители на 11-ти и 12-ти февруари!

Ще се предлагат турове и беседи из винарните, по време на които винолюбителите ще могат да научат повече за производството на вино, за местните и международните винени сортове, както и за хилядолетната винена историята и традиции на Мелнишкия регион. Ще има много вино, ритуал по зарязването на лозята, фолклорни програми и още много изненади. Това обещават избите от региона. А в имение Зорница ще имаме възможност да опитаме от подбрани вина на чаша за този уикенд на специални цени.

Препоръчваме предварително да се свържете с всяка винарна, за да заявите посещението си. Приемат се индивидуални посетители и организирани групи.

Участниците са:

Винарска изба Вила Мелник – с. Хърсово  – Контакти
Биовинарна Орбелус – с. Кромидово
Винарска изба Рупел – с. Долно Спанчево –Контакти
Винарска изба Орбелия – с. Коларово – Контакти
Винарска изба Синтика – гр. Сандански – Контакти
Имение Зорница – с. Зорница (тел. 0888 809 134)

Можете да съчетаете обиколката из избите с посещение на град Мелник и празника на Мелнишкото Вино „Златен Грозд“, който също ще се проведе на 11ти-12ти февруари. Там ще откриете фестивал на местни професионални и домашни винопоризводители, много музика,вкусни регионални ястия и гостоприемни механи и хотели.
Други забележителности наблизо включват Роженския Манастир, Рупите, Сандански и Петрич. Контактите и координатите на избите може да намерите по-горе ,на онлайн картата ни, какво и от картата на Мелнишките Винени Маршрути. 

Тази статия ви харесва?

  • Последвайте ни във Facebook за още винени приключения!
  • Aбонирайте за най-новите предложения и статии тук.

Без категория
Гергана Тодорова

За Гергана Тодорова

Винен консултант, основател и автор на www.winetours.bg. Притежател на WSET Advanced Certificate, в момента завършва Diploma level.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.