Радиус: Off
Радиус:
km Set radius for geolocation
Търси

10 причини да посетим „Фестивал Вино и Храна“

10 причини да посетим „Фестивал Вино и Храна“

1) Да започнем с това, което един от най-известните английски винени критици на 20 век Андре Симон е обобщил: „Виното прави всяко меню специално, всяка маса по-елегантна и всеки ден по-цивилизован“. Но успешната комбинация на подходящото вино с определени храни изисква посвещение, търпение и много опити.

2) Работната седмицата след дълъг почивен уикенд е тежка. Да поддържаме фестивалния дух като се отправим към морето още този уикенд (21 – 23 април). Място на събитието: Варна, бул. „8-ми Приморски полк“ 115, бивш Оркид Гардънс

3) На изложението участват повече от 45 изби от цяла България, вносители на вина от света и производители на регионални храни.

4) Ще можем да опитаме менютата на топ шеф-готвачи, а за балканската ни душа ще има суджуци и луканки, изпечен на място домашен хляб и сирена с български трюфел.

5) Ще има за всекиго по нещо. Ако сте от тези самотни винолюбители в бирена компания, няма проблем. Оставете приятелите край бургерите, приготвени на Big Green Egg BBQ и селекцията от крафт бири в „зоната на открито“, а вие потопете винената си душа сред селекцията от над 350 български, френски, италиански, южноафрикански и други специално подбрани за изложението вина.

6) Ще може да научите нещо ново. Кратка коментирана дегустация винения свят на Португалия ще бъде представена от Борис от пловдивския винен бар „Vino Culture“. Ако сте виждали онези мистични винени региони само на картинка, позволете си пейзажът да оживее с тази селекция португалски вина.
23.04 /неделя/ – от 14.00 до 15.00 ; вход – 20 лв.

7) Ще разберем как старее един от най-интересните бели винени сортове. Семинарът на “Ризлинг от Царев Брод в реколти 2016, 2015, 2014 и 2013 “
23.04 /неделя/ – от 11:00 до 12:30; вход – 10 лв.

8) Ако тези кулинарни изкушения събудиха съвестта ви, не се притеснявайте. За това как да спасим талията си ще ни разкажат в семинара „Българската традиционна кухня – храната на столетниците“. Как българските традиционни храни могат да бъдат и лекарство и за медицинските истини и заблуди за виното ще ни запознаят д-р Огнян Пелов и Александра Иванова.
22.04 /събота/ – от 16:00 – вход 25 лв.

9) И ако това все пак не ви стига, организаторите са включили и „Wiskey after party“, но като за начало в петък от 21:00 ч. Дегустация на четири уискита от четири различни шотландски дестилерии.
21.04 /петък/ – от 21:00 ч. ; вход 20 лв.

10) А десетата причнина е тази, която ще откриете сами!

Пълната програма и повече информация за събитието можете да откриете на www.winefoodfestival.eu

Share
Гергана Тодорова

За Гергана Тодорова

Винен консултант, автор и главен редактор на www.winetours.bg. Притежател на WSET Advanced Certificate, в момента завършва Diploma level.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с