Радиус: Off
Радиус:
km Set radius for geolocation
Търси

Национална премиера на „Села и Туризъм“

Национална премиера на „Села и Туризъм“

Всичко започна с едно събитие, организирано съвместно с Хлебни къщи Пловдив. Идеята беше да покажем освен виното и друга изначална част от нашето битие – хлябът. В един студен януарски ден пристигам пред енотеката ми и там ме чака Катя с две тави замесен и готов да втасва хляб. Тя беше придружена от Гавраил Гавраилов, който тогава срещнах за първи път. Първата ми мисъл беше, че  е поредният, който ще се опита да ми предлага или пробута нещо. В този етап (2 седмици след откриването), в енотеката влизаха доста хора, но предимно такива, които искаха нещо… Е, оказа се, че Гавраил не беше от тия, каза няколко думи за себе си, показа ми своята книга „Родопи – в търсене на корените” и изчезна. Разбрахме се да се чуем пак и да поговорим. И така след няколко опита за психоанализа, на която аз трудно се подложих, разкази за пътувания из непознати пътища в България, една моя статия за винено пътуване, написана почти на шега,  но част от новата книга,  Гавраил вече пише за винен туризъм в www.winetours.bg   и дори ще направи националната премиера на новата им книга в моето скромно място.  Книгата се казва „Села и туризъм – посоки за пътешествия из България”, а разказът, с който участвам е посветен на един винен тур до с.Славовица.

Първите три представяния на книгата пред публика ще бъдат в Пловдив, Русе и София.  Авторите на книгата, Гавраил, Михаил и Анна, живеят в тези градове.

Програмата е следната:

17 Юни 2016, от 19:00 ч. в Енотека Винополис, ул. Цар Асен 8, гр. Пловдив

21 Юни 2016, от 18:00 ч. в ТД „Приста”, ул. Княжеска 1, гр. Русе

24 Юни 2016, от 18:30 ч. в Книжарница Сиела, бул. Витоша 60, гр. София

plakat-plovdiv

plakat-ruse

plakat-sofiq

Без категория
Гергана Тодорова

За Гергана Тодорова

Винен консултант, основател и автор на www.winetours.bg. Притежател на WSET Advanced Certificate, в момента завършва Diploma level.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.