Радиус: Off
Радиус:
km Set radius for geolocation
Търси

Вино и морски дарове във Вила Юстина

Вино и морски дарове във Вила Юстина

Вила Юстина е сравнително нова винарна (основана е през 2006г.), но за любителите на виното тя няма нужда от представяне.  Но все пак да кажем ….Намира се в село Юстина, на 26 км от гр. Пловдив. Вината на Вила Юстина са представени в три линии – VILLA YUSTINA, FOUR SEASONS WINE и MONOGRAM.

IMG_2665

IMG_1829

Лозовите и масива са разположени на няколко километра от винарната, където си заслужава да отидете заради невероятната гледка, която се разкрива към Родопа планина. Винарната е модерно оборудвана по образец, което заедно с отличните условия за отглеждане на грозде в този район, знанията и въображението на технолозите, неизменно води до добри резултати.

IMG_2646

IMG_2647

Поводът да сме отново във винарната е не само приятната атмосфера, любезните домакини и отличните вина. Този път ще дегустираме вината на Villa Yustina в съчетание с морски дарове.

IMG_2671

Пенливото вино Брут „Вила Юстина” 2011 комбинирахме с пънче от краставица с коктейлни скариди и хайвер.  Успехът на тази комбинация беше по-скоро в тактилните усещания на небцето, лекото гъделичкане от мехурчетата на виното се допълва с това на хайвера.

IMG_2675

Втората комбинация „Блан Вила Юстина” 2013 е комбинирана с  роле от филе Пангасиус с рагу от талиолини и каперси.

IMG_2676

„Примиера“ Шардоне и Семийон 2011 е комбинирано с лазаня Тимбал с октоподчета и обвивка от тиквички и патладжани. Парладжана се съчетава много добре с опушените, тоусти нотки на виното, дължащи се на Семийона.

Шардоне „Монограм“ 2012 е комбинирано с пълнена тиквичка с ризото, роле фрути ди маре, лист пушена сьомга и сос Холандес.

Последното предложение от менюто беше „Вила Юстина“ Розе 2013, комбинирано с роле от балканска пъстърва с аспержи.

IMG_2678

Тъй като обедът се проточи доста в следобедните часове на съботния ден, бяхме и приятно изненадани с „порция” червени вина. Имахме привилегията за финал да опитаме и новата бутилка купажно вино, за което ще издам само етикета.

IMG_2685

За да не пропуснете следващите събития следете Facebook страницата на Вила Юстина.

Share
Гергана Тодорова

За Гергана Тодорова

Винен консултант, основател и автор на www.winetours.bg. Притежател на WSET Advanced Certificate, в момента завършва Diploma level.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с