Радиус: Off
Радиус:
km Set radius for geolocation
Търси

10 любопитни факта за пенливото вино

Започвам с един не много привлекателен факт, за да може до края на статия да забравите за него и спокойно да си налеете едно хубаво пенливо вино. Тук става дума по- конкретно за района Шампан и факта, че

Защо ми трябва на баир лозе?

Защо ми трябва на баир лозе? Сигурно сте чували тази фраза, особено често от хора, които не обичат много много трудните задачи, дългосрочните планове, рискови инвестиции и качествените резултати.

Тартар от сьомга

Едно от любимите ми ястия е тартар от сьомга.Поради това често съм си го поръчвала в заведения  и мога да кажа, че с едно-две излючения най-добре ми се получава вкъщи. Минутка за реклама, не! Това е едно доста простичко ястие, което не изисква много усилия и време.

Сервиране на ракия

За сервирането на виното има изписано толкова много, сервитьорите минават през курсове,за да изпипат всеки жест, клиентите се суетят, измислят се всякакви модни джаджи, нови тирбушони и още многонай-различни аксесоари. Като се почне от това кога да се отвори виното, температурата на сервиране, та чак до формата на чашите. И всичко си има своето значение, […]

4 начина да рециклираме с вино

Бързам да кажа, че нямам предвад да рециклираме самото вино.Би било жалко. Е, разбира се това  се налага понякога, когато то не е особено приятно на вкус. Чувала съм, че на село лошото вино се бракува на ракия, а може би и не само на село. Ако все пак става, но има някои качества, които […]

Брънч и вино

Тук ще се спра по специално на бърканите яйца и бекона, познати като част от английската закуска. Ще си кажете какво вино в 8 часа сутринта?! Да, така е, но в някои случаи на късна съботно неделна закуска между 11 и 14 часа (брънч), защо не. Всъщност думата брънч означава закуска обяд, и идва от сливането на двете английски думи с това значение, brunch = breakfast+lunch, което предполага, че брънча не е много fast като закуската и е по-обилен като обяда, но има елементи и от двете неща. Сервират се кафе, чай, препечени филийски с масло и конфитюр, яйца с бекон, сирена, колбаси и постепенно се преминава към по сериозни ястия, дори и black pudding. Не знам дали да казвам какво е точно това, но да речем,че нашата кървавица си е лек вариант на черния пудинг.

Суши със саке или вино?

Ако сте отдавна любител на японската кухня, сигурно разликата между суши, сурими и маки ви е ясна. Но все пак нека я споменем набързо. Суши е малко парче сурова риба поставено върху ориз.

Плодов тарт и вино

Изпуснах момента на първите ягоди и малини, но така или иначе едва ли на някой му се занимава с направата на десерти в този момент. По-скоро бързаме да си ги хапнем натюр, а ако си ги берем от градината, даже не стигат и до масата.  Но да си представим, че сме на терасата на някоя […]