Радиус: Off
Радиус:
km Set radius for geolocation
Търси

4 начина да рециклираме с вино

Бързам да кажа, че нямам предвад да рециклираме самото вино.Би било жалко. Е, разбира се това  се налага понякога, когато то не е особено приятно на вкус. Чувала съм, че на село лошото вино се бракува на ракия, а може би и не само на село. Ако все пак става, но има някои качества, които […]

Брънч и вино

Тук ще се спра по специално на бърканите яйца и бекона, познати като част от английската закуска. Ще си кажете какво вино в 8 часа сутринта?! Да, така е, но в някои случаи на късна съботно неделна закуска между 11 и 14 часа (брънч), защо не. Всъщност думата брънч означава закуска обяд, и идва от сливането на двете английски думи с това значение, brunch = breakfast+lunch, което предполага, че брънча не е много fast като закуската и е по-обилен като обяда, но има елементи и от двете неща. Сервират се кафе, чай, препечени филийски с масло и конфитюр, яйца с бекон, сирена, колбаси и постепенно се преминава към по сериозни ястия, дори и black pudding. Не знам дали да казвам какво е точно това, но да речем,че нашата кървавица си е лек вариант на черния пудинг.

Суши със саке или вино?

Ако сте отдавна любител на японската кухня, сигурно разликата между суши, сурими и маки ви е ясна. Но все пак нека я споменем набързо. Суши е малко парче сурова риба поставено върху ориз.

Плодов тарт и вино

Изпуснах момента на първите ягоди и малини, но така или иначе едва ли на някой му се занимава с направата на десерти в този момент. По-скоро бързаме да си ги хапнем натюр, а ако си ги берем от градината, даже не стигат и до масата.  Но да си представим, че сме на терасата на някоя […]

Вино и история в Източните Родопи

Събота сутрин е. Всичко е по план с изклчение на  40 минутното закъснение на част от групата и забравения тирбушон ( за който разбира се се връщаме). Пътуването ни започва от Пловдив в посока Харманли, където ще посетим две винарни и след това трета в село Мезек на 2км от гръцката гранца.

Скумрия на фурна и вино

Тъй като Черно море не ни предлага кой знае какви деликатеси, а тези които са на нашия пазар за съжаление са на същите цени като в Западна Европа, няма как всеки ден да си похапваме сьомга или калмари. Така че една простичка идея за лесна вечеря – печена скумрия с гарнитура от задушени зелен фасул, […]